HOTTER THAN MY DAUGHTER

6 vragen aan Patty Brard

27 februari 2019 11:30 | sterren | Door Televizier

© William Rutten

Kinderen die vinden dat hun moeder (of vader) zich te ordinair, extravagant of sexy kleedt, kunnen voortaan terecht bij Patty Brard. Ze neemt het presenteerstokje van Hotter than my daughter over van Gordon.

Tekst: Carlijn Schepers

Wanneer kan iemand meedoen aan ‘Hotter than my daughter’?

“Het programma is bedoeld voor kinderen die vinden dat hun moeder zich te sexy, extravagant of ordinair kleedt. Maar ook vaders, zoons of dochters kunnen worden opgegeven. Als het maar mensen zijn die volgens hun familieleden doorslaan in hun kledingkeuzes. Ik ga dan bij ze langs om ze een metamorfose te geven.”

Gordon heeft het programma zeven seizoenen gepresenteerd. Vind je het spannend in zijn voetsporen te treden?

“Ik vind het vooral hartstikke leuk. Ik doe m’n best en het wordt echt te gek. Het is een van de leukste programma’s die ik ooit heb gemaakt. Ik heb Gordon wel meteen gebeld toen ik het hoorde. Ik zei hem dat ik het fantastisch leuk vond hoe hij het deed, maar dat ik er wel een eigen draai aan zou geven.”

Wat ga jij anders doen dan?

“Ik focus me meer op waaróm iemand zich zo extreem kleedt. Wat is het verhaal achter het uiterlijk? Zo doet er een vrouw mee die Disney-leggings combineert met Metallica-shirts. Haar hele huis stond vol met doodshoofden. Dus ik denk: zet eens bloemen neer, steek een kaars aan. Maar deze vrouw had een moeilijk leven gehad. Ze wilde wel vrolijk zijn, maar dat lukte niet. Ik pak het dus wat serieuzer aan dan Gordon. Hoewel er uiteraard ook gelachen wordt!”

Bij wat voor mensen ben je langs geweest?

“Van iemand die in de gevangenis heeft gezeten, tot een oma van 72 die een derde jeugd beleeft, rondloopt in panterprint en datet met mannen van 36. Ik wist niet dat mijn mond zo ver open kon vallen. Maar vaak komt het op hetzelfde neer: we moeten de kandidaten een beetje afremmen. Mijn team en ik helpen ze daarbij. En dan gaan we niet van latex meteen naar een secretaresseoutfit. Het moet wel bij iemand passen.”

Heb je nog adviezen voor mensen die zich ook beter willen kleden?

“Koop in hemelsnaam passend ondergoed. Als dat niet past, lijkt alle kleding eroverheen ook niet. Zo had een van de deelnemers net als ik een maagverkleining gehad. Maar ze droeg nog haar onderbroeken van daarvoor. Dan denk ik: gooi toch alle kleding van voor de operatie eruit. En wat ook belangrijk is: een goede verzorging. Dat begint met een crèmepje, een scrubje en je tanden poetsen; niét met dikke lagen make-up.”

Je bent tegenwoordig ook vaste tafelgast bij ‘RTL Late Night’. Hoe is dat?

“Hartstikke leuk. Ik zit er op vrijdag: de leukste en best bekeken avond van de week. Met Twan Huys vind ik het ook erg leuk. Alle stront die hij over zich heen krijgt vind ik totaal ongepast. Hij doet het erg goed en we vullen elkaar leuk aan. En wat ik verder nog voor RTL ga doen wacht ik nog even af.”

HOTTER THAN MY DAUGHTER | WOENSDAG | RTL 5 | 20.30

Meer over