Overzicht

6x waarom het in de talkshow van Beau van Erven Dorens nooit saai is

20 maart 2023 10:00 | sterren | Door Wouter Luijken

© William Rutten

Beau van Erven Dorens begint aan een nieuwe reeks van zijn latenighttalkshow. Het maakt niet uit wie er aan tafel zit of wat de onderwerpen zijn: bij Beau is het nooit saai.

Een frisse duik

Al in Summer Night, de voorloper van Beau, daagde Marieke Elsinga de presentator regelmatig uit. Om in de gracht te springen bijvoorbeeld, wat de presentator met een keurige salto deed. Vervolgens was ze zo vriendelijk om hem op te laten warmen met een hijs van een joint. Met lichte tegenzin (“Ik heb vier zoons die ik gewoon nog moet opvoeden hier in Amsterdam.”) nam hij een trek. Dat dit zonder een kuchje ging, verraadde dat het niet zijn eerste keer was.


Koude kikker

Beaus duik in de grachten was niet de enige keer dat hij voor zijn programma een nat pak opliep. Toen Wim ‘The Iceman’ Hof op bezoek kwam, moest de presentator zich onderdompelen in een ijsbad. Hij stal de show met zijn panterprint badjas, deed die uit en stapte een ton ijswater in. Hij hield het een paar minuten vol en kondigde letterlijk en figuurlijk ijskoud RTL Nieuws aan.


Gezicht van de vaccinatiecampagne

In coronatijd werd Beau van Erven Dorens een van de gezichten van de vaccinatiecampagne. Hij wilde het goede voorbeeld geven en liet zich live in de uitzending vaccineren door Ernst Kuipers. Ook de herhaalprik liet hij in de studio zetten, door internist Robin Peeters. Hiervoor stroopte hij zijn mouwen op. “Want als ik mijn overhemd uitdoe wordt het een beetje gênant”, grapte hij voordat de spuit in zijn arm ging.


Nog een keer het goede voorbeeld

De presentator wist in coronatijd niet alleen met een vaccinatie aandacht te trekken. Nadat hij een emotionele Heleen van Royen een ondersteunende hand gaf besloot hij niet alleen zijn handen, maar ook zijn gezicht én zijn haar in te smeren met desinfectiegel. Daar stopte het niet: Beau nam voor de zekerheid ook nog twee ferme slokken van het spul. De rest van de tafel aanschouwde het tafereel met open mond.


De tafelplakker

Zelfs als invaller voor de zieke Eva Jinek was het weer raak. Tijdens Beau’s invalbeurt was klimaatactivist Jelle de Graaf te gast. De uitzending nam een bizarre wending toen De Graaf op de talkshowtafel klom en zijn handen vastlijmde. De gastheer bleef rustig en maakte het gesprek ‘gewoon’ af tot de reclame. Tijdens de onderbreking kieperden medewerkers van het programma de activist van tafel. Achteraf gaf Beau toe dat hij het toch ‘best intimiderend en bedreigend’ had gevonden.


Onder hypnose

Hypnotiseur Rasti Rostelli mocht zijn tournee promoten en daar hoorde bij dat Beau een hypnose moest ondergaan. Fluitend tilde hij de zeventig kilo wegende goeroe twee keer op, maar daarna begon Rostelli zijn hypnose. “Ik weeg 100 kilo, Beau, 300 kilo, 1000 kilo. Ik ben vastgespijkerd op het podium. Wat je ook doet, hoe meer kracht je inzet om mij op te tillen, hoe zwaarder ga ik worden.” En inderdaad, daarna kreeg de presentator hem met geen mogelijkheid meer van de grond.

Beau is vanaf maandag 20 maart 2023 weer iedere doordeweekse dag vanaf 22:00 uur te zien op RTL4.

Meer over