Aart Staartjes gewond na val uit boom

12 september 2014 10:55 | sterren | Door Televizier

© NPS

Aart Staartjes is dan wel 76 jaar oud, de Sesamstraat-acteur is nog altijd een waaghals. Helaas brengt zijn avontuurlijke instinct hem af en toe in de problemen.

Aart Staartjes klom met een ladder zijn perenboom in, om het smakelijke fruit te plukken. Hij verloor vervolgens zijn balans en kwam hard op de grond terecht. Een traumahelikopter en twee ambulances werden opgeroepen om de acteur weer op de been te brengen.

Aart Staartjes

Paul Staartjes, de zoon van Aart, meldt dat de 76-jarige acteur ‘slechts’ een hersenschudding heeft overgehouden aan de vervelende val. "In het ziekenhuis is gebleken dat hij een hersenschudding heeft opgelopen. Het gaat naar omstandigheden goed met mijn vader, hij is helemaal bij kennis. Hij is 76, maar hij blijft een avonturier", vertelt Paul aan RTL Boulevard.

Meneer Aart

Aart Staartjes is vooral bekend door zijn rol in Sesamstraat. In het kinderprogramma speelt hij sinds 1984 de chagrijnige meneer Aart. De acteur is ook is de bedenker van een aantal kinderseries uit de jaren 70 en 80, zoals De Stratenmakeropzeeshow, J.J. De Bom en De film van Ome Willem.

Aart is niet de enige BN’er die in korte tijd gewond raakt. Gordon viel tijdens de opnames van het tv-programma Waarheen, Waarvoor hard van een watersportattractie.

Meer over