Acht maanden cel voor Dean Saunders

6 oktober 2015 14:16 | sterren | Door Televizier

© Michel Schnater

De zanger Dean Saunder is veroordeeld tot acht maanden gevangenisstraf en een taakstraf van 40 uur door de rechtbank in Alkmaar.

Dean wordt schuldig bevonden aan de brandstichting van de auto van zijn ex-schoonouders en de mishandeling van zijn ex-vriendin Jamie. Daarnaast krijgt de zanger een taakstraf van 40 uur. Dit is een lagere straf dan de eis van het OM van 3 jaar cel. De rechtbank vindt dat door de brandstichting mensenlevens in gevaar zijn gebracht.

Een mislukt alibi

Dean ontkent altijd al dat hij iets te maken had met de autobrand. Maar het OM had een sterke zaak. Speurhonden vonden een brandversnellend middel in zijn auto, wat als voldoende bewijs wordt gezien door de rechtbank. De zanger zegt dat hij op de avond ‘een kinky date’ in Apeldoorn had. Zijn telefoon stond die bewuste avond 1 uur en 15 minuten uit. Dat is volgens Dean te kort om op en neer te rijden naar Apeldoorn. Volgens het OM is Deans auto nergens op de route naar Apeldoorn door camera’s gesignaleerd.

Dean ontkent ook de mishandeling van zijn ex-vriendin Jamie Faber. In de ruzie met zijn ex Jamie Faber beweert hij alleen afwerende bewegingen hebben te gemaakt toen zij hem sloeg. Uit een medische verklaring blijkt het tegendeel: de kaak van Jamie was gekneusd.

Normale jongens uit een normaal gezin

Toch vindt de zanger dat daar geen conclusies uit getrokken mogen worden. Zijn broers Ben en Jamie komen ook regelmatig in aanraking met de politie. Dean: “We zijn geen lieverdjes, maar niet crimineel. Ik doe geen drugs, ik drink niet, ik houd van kickboksen. Als ik een klap krijg, dan sla ik terug. Wij zijn niet politiek correct, wij zijn normale jongens uit een normaal gezin.”

Lees ook:
Gebroeders Saunders in de cel

Meer over