Opgegeten

Acteur Geert Hoes is ernstig ziek

13 november 2023 12:06 | sterren | Door Marjolein Vos

© ANP KIPPA LEVIN DEN BOER
Heftig nieuws van voormalig Goede Tijden, Slechte Tijden-acteur Geert Hoes. Hij ligt al tweeënhalve maand ernstig ziek in het ziekenhuis. Hij heeft een zeer zeldzame bacterie opgelopen en heeft een parasiet in zijn lichaam. Hij verloor 35 kilo gewicht.

Dat vertelt hij op Facebook in een lange en emotionele post.

Nachtmerrie

Hij schrijft onder meer: "Voor sommige artsen een ware 'jackpot', omdat ze in hun lange carrière deze bacterie nog nooit hadden gezien, maar in een studie over hadden gelezen, voor mij persoonlijk een nachtmerrie. Het is nog niet helemaal bekend of deze bacterie zich gewoon wil 'huisvesten' in mijn lichaam, of ook zorgt voor de nodige klachten die het ene moment erger zijn, dan ander moment."

Dubbele pech

En dat is alleen nog de bacterie. Na kweken en het nemen van biopten is er ook een parasiet gevonden. "Een parasiet die kennelijk alleen in verre tropische oorden aanwezig kan zijn,…wat die dan in ons koude kikkerlandje in mijn lichaam te zoeken heeft, blijft nog een raadsel. Een parasiet die letterlijk je van binnen opeet."

Opgegeten

Geert schrijft dat dit ook is hoe hij het zelf omschreef naar de artsen. Het gevoel alsof hij van binnen werd opgegeten en er beestjes onder zijn huid kropen. "Ik stond vol in het leven, kon alles aan dacht ik, werkte hard, soms te hard en reisde kriskras door Nederland. De laatste maanden van werk, kreeg ik wel wat klachten en merkte dat ik niet helemaal mezelf was, maar dat wuifde ik weg met de gedachte dat het allemaal wat veel was en dat dat uiteindelijk wel goed kwam." Uiteindelijk ging hij voor een check naar het ziekenhuis en daar kwam uiteindelijk de opmerking: "Beste meneer Hoes, ik heb niet zo’n goed nieuws voor U….kunt U wellicht uw partner even bellen?"

Medicatie

Volgens de acteur gaat het allemaal nog wel even duren. "De medicatie maakt me soms ook weer wat zieker vanuit de bijwerkingen, ziekenhuis in en ziekenhuis weer uit, vanmiddag mogen we weer een rondje Leiden Ziekenhuis doen en heb ik mijn eerste rondje behandeling gehad, hopelijk zijn de waardes beter en naar wens van de artsen…er is een traject ingezet, waarbij we hopelijk met deze behandeling weer een beetje naar boven kunnen kijken."

Lees de hele post van Geert Hoes hieronder. 

Meer over