Corruptie in de internationale voetbalwereld

Acteur Raymond Thiry speelt hoofdrol in Europese series over voetbalwereld

22 oktober 2022 09:58 | sterren | Door Marjolein Vos

© Mark de Blok
Goed nieuws voor acteur Raymond Thiry. Hij speelt de hoofdrol in drie grote Europese dramaseries over corruptie in de internationale voetbalwereld. De series die als rode draad dit thema hebben, spelen zich af in Duitsland, Oostenrijk en Italië.

Dat heeft het agentschap Copper en Co van Thiry vrijdag bekendgemaakt.

Hoofdrol

In alle drie de series speelt Thiry de rol van Jean Leco, het hoofd van de World Football Association. De series dragen de namen The Net: Prometheus (Oostenrijk), The Net: Promised Land (Duitsland) en The Net: Power Play (Italië). De makers willen met de trilogie laten zien wat zich allemaal achter de schermen van het internationale voetbal afspeelt. Mocht je maar behoefte hebben aan 1 serie, niet getreurd. De series zijn los te kijken, maar vullen elkaar ook aan. 

Bekend

Nationale bekendheid behaalde Thiry vooral met zijn rol als moordenaar Luther in de hitserie Penoza. Daarnaast won de acteur Gouden Kalveren voor zijn rollen in succesfilms Oorlogswinter en Bloed, zweet en tranen. Over de grenzen timmert de acteur ook aan de weg. Zo was hij al eerder te zien in Duitse films en series en speelde hij ook een hoofdrol in de internationale oorlogsfilm Quo vadis Aida?. Deze film gaat over de genocide in Srebrenica.

De Duitse serie is in Nederland vanaf 12 december te zien op Fox.

Meer over