Gas terug

Actrice Angela Schijf doet het even rustiger aan

7 februari 2023 13:31 | sterren | Door Marjolein Vos

© Marc de Blok
Al zeventien seizoenen lang speelt Angela Schijf de altijd stoere en strijdlustige rechercheur Eva van Dongen in Flikken Maastricht. Aan stoppen denkt de actrice nog lang niet, maar de komende tijd gaat Angela het wel iets rustiger aan doen. 

Dat vertelt ze in de nieuwe editie van Veronica Superguide.

Blokkade

Een half jaar lang staat er met dikke stift RUST in de agenda van de actrice na de opnames van Flikken. Misschien dat ook de term verhuizing te lezen valt, want Angela is niet van plan televisie- of theaterproducties te doen, maar enkel haar eigen verhuizing. Ze vertrekt uit Antwerpen om het groen op te zoeken samen met haar echtgenoot, drie dochters en de hond. 

Iets nieuws

Dat haar agenda nu leeg is, is even wennen voor de actrice. Meestal rondt ze de opnames van Flikken af en gaat ze meteen door het volgende project in. Zo stond ze op de planken in de musical Dagboek van een Herdershond en geeft ze les aan De Nederlandse Acteursschool.

Eva

"Flikken leeft zo bij kijkers, dat je al gauw wordt vereenzelvigd met je rol. Dat is eervol, want dat gebeurt alleen als je lang bij mensen in de huiskamer komt. En Eva is natuurlijk een groot deel van mij", vertelt ze. "Maar ik vind het leuk om ook te laten weten: ik sta als engel op plateauzolen op het toneel en zing een liedje, kom daar ook eens naar kijken. Ik wil voorkomen dat ik met een rol vergroei."

Geen denken aan

Stoppen met Flikken... Daar moet Angela nog niet aan denken voorlopig. "Ik leer nog steeds op de Flikken-set. Over cameravoering bijvoorbeeld, of wat een edit kan doen. Op de Belgische radio hoorde ik net iemand praten over 'een leven lang leren'. Ik dacht: ja, dat is het allerbelangrijkste. Nieuwsgierig blijven, gretig zijn."

Meer over