Actrice Bea Meulman overleden

7 Juli 2015 10:33 | sterren | Door Televizier

© Nick van Ormondt

Bea Meulman, bekend als Teun uit Vrouwenvleugel en Rietje uit SamSam, is maandag overleden aan de gevolgen van kanker. De actrice werd 66 jaar oud.

Het overlijden van Bea Meulman werd in RTL Boulevard bekendgemaakt door GTST-actrice Marjolein Keuning, die ook in gevangenisserie Vrouwenvleugel speelde en Bea daar leerde kennen. "Ze had kanker en heeft daar behoorlijk had mee geworsteld," vertelde Marjolein. "Een aantal maanden geleden was ze opgegeven, maar het is nu toch weer sneller gegaan dan we gedacht hadden. Ze is donderdag in het ziekenhuis opgenomen met benauwdheidsverschijnselen en ze is in haar slaap rustig overleden."

Vrouwenvleugel

Marjolein is na Vrouwenvleugel bevriend geraakt met Bea. "Ze was een soort coach van me. Ik ging naar haar toe om raad te vragen als ik auditie had en zij had altijd geweldige ideeën. Naast alle dingen die ze in het theater heeft gedaan, heeft ze ook echt unieke televisie gemaakt." Een voorbeeld daarvan is de veelbesproken scène uit Vrouwenvleugel waarin Bea zoende met Leontine Borsato (toen nog Ruiters).

SamSam

Nadat Bea bij het grote publiek bekend werd door Vrouwenvleugel (1993-1995), was ze ook tien jaar lang te zien in comedyserie SamSam. De actrice had bijrollen in GTST, Oppassen!!!, Otje en Baantjer. Daarnaast schitterde ze in het theater, waar ze al in 1972 begon. Bea speelde onder andere in de musicals Anatevka en Cabaret.

Meer over