Kijkcijfersucces

Actrice Joy Delima uit hitserie Zussen blikt terug op het seizoen: 'Blij verrast door hoe goed het bekeken werd'

30 mei 2024 14:37 | sterren | Door Tessa Kok

© MAX

Gisteravond verscheen de laatste aflevering van de hitserie Zussen op televisie. In Veronica Superguide blikt actrice Joy Delima, die de rol van boerendochter Rolinde speelt, terug op het succesvolle seizoen.

Het boerenleven

Joy Delima vertelt in gesprek met Veronica Superguide dat haar rol in 'het boerenleven' van de serie haar wel goed is bevallen. ''Ik kan me wel vinden in het feit dat Rolinde probeert vast te houden aan het leven dat ze kent. Maar naast dat ze echt een familiemens is én ook van dieren houdt, lijken we totaal niet op elkaar.”

De actrice geeft in het interview aan dat ze ook echt wel veel boerentaken echt zelf heeft gedaan. ''Bijna alles wat je ziet heb ik echt gedaan. Het schaap dat we uit de sloot trekken was wel een nepschaap. Maar bijvoorbeeld ook het schaap van zijn kont rechtop zetten heb ik zelf gedaan.''

Het uit de sloot trekken van het schaap bleek achteraf een van de leukste scenes voor Delima. ''Ik keek daar eerst echt tegenop omdat we de stinkende sloot in moesten. Maar achteraf zijn dat soort momenten juist het leukste omdat je het samen doet. Het was sowieso heel erg leuk met Fockeline Ouwerkerk en Melody Klaver, die mijn zussen Nienke en Faya speelden.''

Leuke rol

Joy Delima heeft de rol van Rolinde met veel plezier vertolkt. Een van de dingen die ze zo fijn vond aan haar rol, was dat ze geen make-up op hoefde en wijde kleding aan had.

''Voor het eerst kon ik ervaren hoe de meeste mannelijke collega’s zich voelen op de set. Als vrouw word je opgemaakt en omdat er in Nederland weinig tijd op een set is kan je niet zomaar in je gezicht wrijven tijdens een lastige scène. Dan moet de make-up opnieuw voor de volgende take. Nu was ik zo comfortabel als Rolinde, ik vond het echt een verademing dat je niet constant bezig bent met je uiterlijk'', concludeert de actrice.

Kijkcijfersucces

De Omroep MAX-serie Zussen scoorde week na week hoge kijkcijfers, iets wat Delimia niet had verwacht. ''Nee, ik was zo blij verrast door hoe goed het bekeken werd. Het is namelijk best een trage serie. En we zitten wel in een tijd van streamingdiensten en snelheid. Je moet al in de eerste vijftien seconden weten of je wilt doorkijken.'' De actrice heeft veel goede reacties ontvangen. ''Ik kreeg ook veel positieve reacties als: ‘eindelijk een echte Nederlandse serie'', aldus Joy. 

Als het aan haar ligt, komt er zeker een tweede seizoen. Toch weet ze nog niet of die er komt. ''Als acteur ben je een van de laatste die dat hoort.''

Meer over