R.I.P.

Actrice Linda van Dyck op 75-jarige leeftijd overleden

19 december 2023 10:17 | sterren | Door Judith Regeling

© ANP KIPPA LEVIN DEN BOER
Een verdrietige tijd voor de dierbaren van Linda van Dyck. De actrice is zondag op 75-jarige leeftijd overleden, zo laat haar familie weten aan het ANP.

De precieze doodsoorzaak is niet bekend.

Linda van Dyck

Linda van Dyck werd in 1948 geboren als dochter van acteur Leo de Hartogh en actrice Teddy Schaank. Al snel bleek ook zij net als haar ouders een liefde te hebben voor het acteersvak. Haar debuut op de planken vond immers al plaats in 1960, toen ze op slechts 12-jarige leeftijd verscheen in het toneelstuk Vader. Dit was echter slechts het begin van haar indrukwekkende carrière.

Gedurende haar leven schitterde ze in talloze toneelstukken, films en series, waarbij ze haar veelzijdigheid en acteertalent liet zien. Ze verwierf bekendheid door haar rollen in iconische producties zoals Ciske de Rat, Zwarte Tulp en Het Schnitzelparadijs. 

Blijvende verlamming

In 2021 werd Linda van Dyck al getroffen door een herseninfarct, waar ze blijvend deels verlamd door raakte. Toch leek het de goede kant op te gaan. Volgens haar zoon - presentator Jamie Trenité - gaf de komst van zijn zoontje haar een boost. "Ik zie dat ze nieuwe levensenergie heeft gekregen door de komst van Rafael", zo stelde hij begin dit jaar nog aan Story. 

Maar dat loste zeker niet alles op. "Ze heeft een zeer verzwakt rechterbeen en haar rechterarm is verlamd. Daarom moet ze veel in een rolstoel zitten, maar ze knokt zich kranig door het leven."

Linda van Dyck is afgelopen zondag op 75-jarige leeftijd overleden.

Meer over