Dertig jaar geleden

Actrice Talisia Misiedjan blikt terug op Bijlmerramp

5 oktober 2022 09:10 | sterren | Door Marjolein Vos

© ANP KIPPA/Ramon van Flymen
Actrice Talisia Misiedjan heeft dinsdag teruggeblikt op de Bijlmerramp op haar Instagram. De actrice die bekend is van SpangaS woonde tijdens de ramp in de flat die door het toestel van El Al werd geraakt.

Dinsdag was het precies dertig jaar geleden dat de ramp zich voltrok in de Amsterdamse Bijlmer.

_______________________________________________________________________________

Elke dag de beste tv, film en serie-tips direct in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

_______________________________________________________________________________

Herinneringen

"Vandaag precies dertig jaar geleden stond ik met mama in de keuken”, begint Misiedjan haar post. "We woonden op dat moment in Kruitberg in de Bijlmer. Ze was thee aan het maken. Wat ik mij daarna kan herinneren is heel veel geluid, mama die mij oppakt, wit, zwart, rood. Mama vertelt mij later dat ze mij oppakte om te vertellen dat we dood gaan, maar dat het oké is want we gaan samen. Ze dacht: dit gaan we niet overleven. Dit klinkt echt niet goed."

Rampvlucht

Het is de dag van de Bijlmerramp, vervolgt Misiedjan. "Een dag die ik en zeker mijn moeder, voor altijd bij mij draag.” De actrice vindt dat er stilgestaan moet worden bij deze dag. "Bij alle levens die verloren zijn, maar ook de lessen die we hier uit moeten halen zodat dit nooit meer kan gebeuren. Omdat het dit jaar dertig jaar geleden is zijn er meerdere documentaires en een prachtige serie, genaamd Rampvlucht, gemaakt. Absoluut de moeite waard.” Ze verwijst daarmee naar de succesvolle serie die sinds donderdag te zien was.

Tim Hofman

Presentator en journalist Tim Hofman is een goede vriend van Misiedjan en deelt haar verhaal in zijn Story op Instagram. Zo schrijft hij dat hij er zelf niet genoeg bij stilstaat dat zijn goede vriendin IN het gebouw woonde waar het vliegtuig in vloog. Hij vult aan dat het een wonder is dat ze er nog is en dat hij er blijer mee is dan hij zich dagelijks beseft.

Meer over