Kijkcijferhit

Actrices uit hitserie Zussen over het enorme succes: 'Echt een cadeau'

15 april 2024 19:09 | sterren | Door Tessa Kok

© Elmer van der Marel MAX
Er zijn nog maar twee afleveringen op de buis geweest, maar de MAX-dramaserie Zussen is al een ware kijkcijferhit. Beide afleveringen hebben meer dan een miljoen kijkers weten te trekken. De actrices uit de hitserie vertellen aan RTL Boulevard hoe zij het succes ervaren.

Een cadeau

De fictieve zussen in de dramaserie, gespeeld door Fockeline Ouwerkerk, Melody Klaver en Joy Delima, hadden niet verwacht dat de serie nu al zo'n succes zou zijn, al hadden ze het natuurlijk wel gehoopt. Dat vertellen ze in een interview met RTL Boulevard. ''Dat kun je alleen maar hopen, maar het is wel echt een cadeau'', aldus actrice Fockeline Ouwerkerk. 

''We zijn er allemaal geen seconde mee bezig geweest wat de kijkcijfers überhaupt zouden zijn'', zegt Melody erover. Dat besef kwam echter wel toen er een blij sms'je kwam van de producenten. 

Groot succes

De Omroep MAX-serie Zussen draait om drie jonge vrouwen die tot hun grote verrassing halfzussen blijken te zijn die samen de boerderij van hun vader erven. Naast zijn mysterieuze dood, moeten de zussen elkaar beter leren kennen en worden ze geconfronteerd met andere familiegeheimen in het dorp.  

Dat de dramaserie zo'n groot succes is, blijkt niet alleen uit de hoge kijkcijfers. De actrices hebben ook veel positieve berichten ontvangen. ''Dat mensen je een berichtje sturen op Instagram van: ik heb de serie gebinged en ik vond het zo fijn en juist dat het zich afspeelt op het platteland.”

Tweede seizoen?

Als het aan de actrices ligt, komt er zeker een tweede seizoen van de dramaserie. ''Tuurlijk hopen we op seizoen twee. Ja, dat zou wel de kers op de taart zijn. Maar dat weten we nog niet.''

Hieronder is het interview van actrices Joy Delima, Melody Klaver en Fockeline Ouwerkerk met RTL Boulevard te bekijken.

Zussen is iedere woensdag om 20.35 uur bij MAX op NPO 1 te zien of in zijn geheel te streamen bij NPO Plus.

Meer over