Adam Sandler meest overbetaalde acteur van 2013

Comedyster Adam Sandler heeft dit jaar veel te veel geld gekregen voor zijn filmrollen. Althans, volgens het Amerikaanse zakenblad Forbes die ieder jaar een lijst opstelt van de meest overbetaalde Hollywoodacteurs.

Sandler maakte dit jaar een gigantische flop die hem naar de hoogste regionen van de lijst heeft geschoten. Het publiek had schijnbaar weinig zin om de grappenmaker te zien spelen in de film That’s My Boy. De rolprent kostte 70 miljoen, maar bracht de filmstudio slechts 57 miljoen op.

Eddie

De acteur neemt het stokje over van mede komiek Eddie Murphy, die vorig jaar enorm flopte met de film A Thousand Words.

Grown Ups 2

Grappig genoeg is de lijst met overbetaalde acteurs al niet meer relevant. De deadline wanneer Forbes haar lijst klaar moet hebben is op 1 juli. Juist op die datum kwam Grown Ups 2 uit, en die film met Sandler bracht veel meer geld in het laatje.

Nummer 2 en 3

Hoogstwaarschijnlijk is de nummer één positie dan ook beter weggelegd voor Katherine Heigl, die nipt achter Sandler eindigde. De oud Grey’s Anatomy-actrice speelde de hoofdrol in het teleurstellende Killers en One for the Money. Op de derde plek eindigde Reese Witherspoon.

Forbes

Ieder jaar publiceert Forbes een lijst op basis van de laatste drie films van een acteur of actrice.  Daarbij wordt gekeken naar wat de Hollywoodster betaald krijgt voor de rol, het budget voor de film en overige kosten zoals promotie.

Sandler

Meestal doen de films van Adam Sandler het juist erg goed aan de filmkassa. Succesvolle comedy’s van de acteur waren bijvoorbeeld The Wedding Singer, 50 First Dates en Click. Volgens Forbes kan Adam per film wel 15 miljoen dollar vragen.

Reageren