Stokje overgenomen

Adriaan van Dis is de nieuwe presentator van Zomergasten

16 mei 2024 10:03 | sterren | Door Esther Hut

© Carel Schutte

De VPRO heeft een nieuwe presentator gevonden voor het nieuwe seizoen van Zomergasten. Schrijver Adriaan van Dis neemt het stokje over van Theo Maassen.

Van Dis presenteerde het programma al eerder in 1999.

Zomergasten

Afgelopen maart maakte Theo Maassen bekend te stoppen met Zomergasten, vanwege alle ophef over zijn privéleven. Zijn opvolger Adriaan van Dis laat weten zin te hebben in zijn nieuwe rol. "Drie uur kopreizen met zes bijzondere Zomergasten. De problemen van de tijd verkennen en persoonlijke hartstochten in kaart brengen. 

Langzame televisie

"Soms doorvragen en waar nodig ook de schaamte respecteren. Nuance is geboden, maar dat staat baldadigheid niet in de weg. In een tijd van snelle meningen en heftige standpunten verlang ik naar langzame televisie. Om de geest lenig te houden. Ik kan niet wachten."

Hoofdredacteur van de VPRO Sarah Sylbing vertelt waarom de keuze op van Dis is gevallen. “Zijn nieuwsgierigheid naar de ander en zijn kwaliteit om echt te luisteren maakt hem een fijne gesprekspartner. Wat mij betreft is hij de ideale gastheer van dit seizoen.”

Wanneer is Zomergasten te zien op tv?

Welke gasten Adriaan van Dis gaat interviewen deze zomer is nog niet bekend. Wel is aangekondigd dat het nieuwe seizoen van Zomergasten van 21 juli tot en met 25 augustus 2024 te zien is op NPO 2.

Meer over