Op advies van artsen

Adriaan van Dis kan VPRO-programma Zomergasten niet presenteren wegens gezondheidsredenen

28 juni 2024 15:18 | sterren | Door Tessa Kok

© Carel Schutte
Presentator en schrijver Adriaan van Dis kan het VPRO-programma Zomergasten dit seizoen niet presenteren wegens gezondheidsredenen. Dat heeft omroep VPRO vandaag bekendgemaakt. Het besluit is genomen door Van Dis zelf 'op advies van behandelende specialisten'.

Gezondheidsredenen

Van Dis zou het interviewprogramma vanaf 21 juli presenteren, maar dat gaat nu niet lukken. ''Tot mijn grote spijt moet ik nu pas op de plaats maken. Ik verwacht een spoedig herstel’’, aldus Adriaan van Dis. ''De VPRO vindt dit uiteraard jammer maar de gezondheid van Adriaan staat voorop. De VPRO wenst hem een goed herstel”, laat de omroep weten in een verklaring. Het is niet duidelijk wat hij precies heeft. 

Van Dis presenteerde het programma eerder al in 1999. Hij heeft het programma destijds vier seizoenen lang gepresenteerd. 

Andere presentatoren

Door de afwezigheid van Adriaan wordt de presentatie van het nieuwe seizoen verzorgd door oud-presentatoren van het interviewprogramma. Dat gaat om Janine Abbring, Jelle Brandt Corstius, Hanneke Groenteman, Peter van Ingen, Margriet van der Linden en Joris Luyendijk. ''Zij springen graag voor Adriaan in de bres’’, aldus de VPRO.

Het vorige seizoen werd gepresenteerd door Theo Maassen, maar hij maakte in maart bekend hiermee te stoppen na de ontstane ophef over zijn privéleven. Weekblad Privé meldde dat de cabaretier zich schuldig zou hebben gemaakt aan huiselijk geweld. 

Het nieuwe seizoen van Zomergasten is van 21 juli t/m 25 augustus te zien bij NPO 2.

Meer over