Afperser John en Linda de Mol achter slot en grendel

John en Linda de Mol kunnen eindelijk weer met een gerust hart de deur uit. De man die de twee bedreigde en afperste verblijft de komende tijd in een politiecel.

Eind september werd bekend dat John en Linda de Mol al ruim een jaar worden afgeperst door een onbekende man. In het programma Opsporing Verzocht werd er aandacht voor de zaak gevraagd, om de dader zo snel mogelijk te pakken te krijgen.

Afperser

In de desbetreffende uitzending van Opsporing Verzocht werd een compositietekening van de man getoond, waarna de politie ruim 700 tips kreeg van oplettende kijkers. Mede dankzij deze informatie is de man uiteindelijk gepakt.

John en Linda de Mol

De man die John en Linda de Mol een jaar lang bedreigde blijkt geen brede, genadeloze crimineel te zijn, maar een kerel van zeventig jaar oud. De afperser, afkomstig uit Zeist, bestelde in september een aantal taartjes voor John de Mol bij een bakker in Blaricum, en plakte een dreigbrief op de doos. Helaas beschikte de camera niet over een beveiligingscamera, waardoor de man vrijuit ging. 

De afperser kroop meerdere keren door het oog van de naald, maar daar is nu gelukkig een einde aan gekomen.

Reageren