De reden

Aha! Daarom nam Olga Commandeur geen afscheid in laatste aflevering van Nederland in Beweging

27 mei 2024 10:10 | sterren | Door Esther Hut

© Elvin Boer/MAX

Het is al alweer een jaar geleden dat Olga Commandeur stopte bij Nederland in Beweging, maar tijdens de laatste aflevering hebben kijkers haar nooit gedag horen zeggen. De presentatrice vertelt nu de reden hierachter.

Daarnaast vertelt ze ook dat bij het maken van de afleveringen erg veel komt kijken.

Olga Commandeur

Na 23 jaar Nederland in Beweging presenteren zou je verwachten dat je wel een degelijk afscheid zou kunnen opnemen in de laatste aflevering, maar de laatste uitzending die Olga Commandeur presenteerde was hetzelfde als alle anderen. Wat bleek: de presentatrice moest verstek laten gaan omdat ze ziek was.

“Dat mijn keuze om te stoppen de juiste was, bleek wel op de laatste opnamedag die we nog zouden moeten doen,” vertelt Olga aan De Telegraaf. “Toen werd ik ’s morgens ziek wakker: corona. Dus in feite heb ik die allerlaatste uitzending, waarin ik geen ’tot morgen’ zou zeggen, nooit gemaakt.”

Intensieve opnamedagen

Vorig jaar maakte Olga de keuze om na 23 jaar te stoppen met Nederland in Beweging. Niet omdat ze sporten niet meer trok, maar omdat ze het hoog tijd vond voor andere dingen. Daarnaast laat ze weten dat het maken van de afleveringen veel tijd en energie kosten.

“Op één dag werden zeven tot acht afleveringen opgenomen en dat is echt meer dan ’een beetje bewegen’. „Het vergt ook veel concentratie, je bent na zo’n dag helemaal gesloopt. We namen in drie weekenden – zes dagen – een heel jaar op. Daar werk je toch eigenlijk, met name die laatste maanden voor de opnames, helemaal naartoe. Concentreren, voorbereiden, oefenen. Dus dat was best wel heel intensief. Daarbij kon ik die zware opnamedagen ook eigenlijk niet meer aan.”

Helemaal stilzitten doet Olga niet. Ze reist op dit moment veel met haar man Frank. Inmiddels heeft oud-schaatsster Barbara de Loor het stokje van haar overgenomen.

Nederland in Beweging is dagelijks te zien om 09:15 uur op NPO2 en om 10:15 uur op NPO1.

Meer over