Albert Verlinde bedankt voor bijrol in vernieuwde RTL Boulevard

26 augustus 2016 15:52 | sterren | Door Televizier

© Roland J. Reinders

RTL Boulevard maakt maandag een doorstart zónder Albert Verlinde. De makers wilden hem graag behouden als vaste gast, maar dat zag de showbizzkenner niet zitten.

In een groot interview met het AD praat Albert over zijn naderend afscheid. Na vanavond wordt de formule van 'zijn' show radicaal aangepast zodat vanaf maandag 29 augustus nieuwe krachten als Luuk Ikink live vanaf het Leidseplein Boulevard nieuwe stijl gaan maken.

Gastdeskundige

Zowel omroepbaas Erland Galjaard als de makers hadden Albert aangeboden aan te blijven als gastdeskundige. Daar bedankte hij voor: "Er is nog even besproken dat ik mee zou gaan naar de nieuwe formule, maar dat heb ik redelijk snel afgewimpeld. Dan ben ik te gast in mijn eigen programma, daar zit ik niet op te wachten." In de nieuwe opzet zou Verlinde enkel nog een paar keer per week en alleen bij groot nieuws aan mogen schuiven.

Onafhankelijke geest

Terugkijkend op 15 jaar RTL Boulevard merkt Albert op dat er altijd al een gezonde spanning is geweest tussen hem, het programma en de zender: "Ik heb altijd gezegd dat Boulevard een onafhankelijke geest moet hebben. Ook dingen durven doen waarvan je denkt als het over jou gaat: ik heb het liever niet. Als het programma te veel aan een lijntje loopt van een zender, is het niet goed. Daar heb ik voor geknokt. Maar het is Erlands goed recht om daar anders over te denken en te proberen dat bij te sturen."

Hoe het ook zij: voorlopig komt Albert niet meer terug op televisie.

Meer over