Albert Verlinde mag niet iedere musical promoten bij Boulevard

Albert Verlinde mag niet zomaar zijn musicals promoten bij RTL Boulevard. De redactie van de show moet het nieuwtje wel interessant vinden.

Dit onthulde Albert in een vraaggesprek met Radio 1.

"Boulevard geen uithangbord"

Hij reageerde daarmee op verwijten dat RTL Boulevard feitelijk een uithangbord zou zijn voor alle musicalproducties waar hij als baas van Stage Entertainment verantwoordelijk voor is. Albert gaf toe dat hij inderdaad geregeld aan de desk van het showprogramma vertelt over zijn theaterstukken, maar dat hij geen vrijbrief heeft: "De lijn is heel helder geworden: als de redactie het leuk vindt, doen we het en als de redactie het niet leuk vindt, doen we het niet. Ik kan hoog of laag springen, maar als de redactie er helemaal niets mee heeft, gebeurt het niet.“

Knarsentandend

Als voorbeeld noemde Verlinde de première van de Robert Long-voorstelling met Paul Groot: "Dat heeft nooit in Boulevard gezeten, omdat de redactie het niet leuk vindt. Dat is jammer, maar dan lopen we weer door. Natuurlijk knarsentandend, maar we lopen weer door. Ik kan niet kwaad worden om afwijzing. Anders krijg je hoofdpijn. Dat is de moeite niet waard.”

Reageren