Te volle agenda

Albert Verlinde stopt bij Shownieuws

31 augustus 2022 15:55 | sterren | Door Esther Hut

© ANP / Marcel van Hoorn

We hadden hem al een tijdje niet meer aan de Shownieuws-desk gezien, maar nu is duidelijk waarom. Albert Verlinde heeft namelijk besloten om te stoppen bij Shownieuws.

Zijn afscheid is vrij stilletjes voorbijgegaan, want hij heeft in juli al zijn laatste optreden in het programma gehad. Maar heeft het gisteren pas aan zijn SBS-collega’s verteld.

Te zwaar

De reden voor zijn vertrek is simpel. “De combinatie met mijn andere werkzaamheden werd te zwaar,” laat Albert op social media weten.

Ook een woordvoerder van Talpa bevestigt het nieuws aan De Telegraaf. “Enige tijd geleden heeft Albert aangegeven dat de late avonden bij Shownieuws niet meer zijn te combineren met zijn andere werkzaamheden. In goed onderling overleg is daarom besloten dat Albert vanaf medio juli zou stoppen als entertainmentdeskundige bij het programma.”

‘Ik ga het team missen’

De presentator had eigenlijk een contract tot mei 2023, maar die is nu dus toch vroegtijdig beëindigd. “Ik ben druk met mijn werk in de gemeenteraad en als theaterproducent. Dat hakt erin, die avonden,” laat Albert aan De Telegraaf weten. “Het team ga ik ontzettend missen.”

 

Meer over