Albert Verlinde verdient nog veel meer dan Matthijs van Nieuwkerk

Een opvallend moment in RTL Boulevard. Toen Albert Verlinde over het nogal hoge salaris van Matthijs van NIeuwkerk sprak, wees co-presentator Winston Gerschtanowitz hem er fijntjes op dat hij zelf veel meer verdient.

„Jij bent ongetwijfeld de best verdienende presentator in Hilversum”, sneerde Winston. Albert ontkende hevig. Hij wist zeker dat bijvoorbeeld Linda de Mol veel meer verdient dan hij. „Bovendien zit jij niet ver achter me, wat salaris betreft”, beet hij Winston toe.

Giel en Antoinette

Het gekibbel in RTL Boulevard ontstond nadat Albert Verlinde verklapte wie de grootverdieners bij de Publieke Omroep zijn. Volgens Albert is het met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zo dat Sander Lantinga, Coen Swijnenberg, Ivo Niehe, Antoinette Hertsenberg, en Giel Beelen degenen zijn die tonnen belastinggeld per jaar op hun bankrekening mogen bijschrijven.

Matthijs

Matthijs van Nieuwkerk is baas boven baas met een salaris van 570.000 euro. Dat vond Albert best terecht omdat Matthijs veel kijkers en adverteerders richting NPO1 trekt met De Wereld Draait Door. Toch halen de inkomsten van de VARA-presentator het niet bij het salaris van Albert Verlinde die in 2012 al meer dan een miljoen verdiende bij RTL. Dat bedrag is de afgelopen jaren ongetwijfeld alleen maar gestegen.

RTL Boulevard-deskundige van dienst Fiona Hering vond dat haar salarisstrook maar magertjes afstak bij dat van haar collega's, zij vertelde Albert dat ze er een telefoontje richting de RTL-directie aan zou wagen.

Lees ook
Matthijs van Nieuwkerk verdient dus 570.000 euro per jaar

Reageren