Albert Verlinde weg bij RTL Live

8 augustus 2017 20:51 | sterren | Door Televizier

© Nick van Ormondt

RTL Live verliest Albert Verlinde. Hij kan zijn werkzaamheden voor musicalgigant Stage Entertainment niet langer combineren met het televisieprogramma.

Albert vertelt aan het AD dat hij tijdens zijn vakantie in Portugal de knoop doorhakte. Hij krijgt het 't komend jaar te druk als musicalbaas om er naast nog tv te blijven maken: "Het valt gewoon niet lekker meer te combineren met televisie. Mensen verwachtten dit al, maar ik word zelf ook wat ouder en wijzer.’’

Angela Groothuizen

Met het vertrek van Albert verliest de RTL-show haar laatste vertrouwde gezicht. Toen RTL Live in oktober vorig jaar van start ging stonden Albert en Angela Groothuizen als duo-presentatoren klaar. Maar Angela besloot er half januari, ook tijdens een vakantie, mee te stoppen omdat ze RTL Live niet kon combineren met haar andere werk. Ze werd vervangen door Quinty Trustfull.

Ligt niet aan RTL Live

Albert benadrukt dat hij niet weggaat vanwege het programma: "Absoluut niet. RTL LiveĀ was hartstikke leuk om te doen." Wie hem opvolgt en of hij ooit nog op tv terugkeert kan hij nog niet zeggen: "Nu ben ik even helemaal vrij. Op een later moment ga ik op mijn gemak eens kijken wat bij mij zou passen en vooral of daar tijd voor is. Volgens mij willen ze het programma meer linken aan Koffietijd."

Lees ook: Albert ontkende onlangs nog naar SBS te gaan

Meer over