Alberto Stegeman op jacht naar pedofiele vrouw

3 februari 2013 22:18 | sterren | Door Televizier

Alberto Stegeman is opnieuw undercover. De eerste nieuwe aflevering van Undercover in Nederland is meteen een heftige. Alberto gaat op jacht naar een pedofiele vrouw.

Het komt nooit in het nieuws, maar er zijn ook vrouwen die kinderen seksueel misbruiken. ,,Het is een wereld die lang verborgen is gebleven,” zegt undercoverjournalist Alberto Stegeman. ,,Met deze aflevering van Undercover in Nederland hoop ik dit probleem meer bekendheid te geven.”

Ontdekt

Alberto was wel huiverig om ontdekt te worden. ,,We zijn begonnen met de vraag waar je als pedofiele vrouw naartoe zou kunnen gaan. Al snel kwamen we bij de Partij van de Naastenliefde van Marthijn Uittenbogaard.” Dat was meteen een goede dekmantel voor de journalist. ,,Een journalist zou niet snel een ontbonden partij mailen.” Maar je moet natuurlijk altijd voorzichtig blijven. ,,Je moet altijd in je rol blijven en geen fouten maken. Je moet er zeker van zijn dat je nooit je eigen naam noemt. Een goede undercoverjournalist gaat dan ook vroeg naar bed, drinkt niet teveel en sport genoeg.”

Griekse therapeute

Alberto doet zich voor als de 26-jarige Liesbeth die gevoelens heeft voor jongere meisjes. Hij krijgt per mail contact met een Griekse mevrouw die zichzelf therapeute noemt. Voor de ontmoeting met deze vrouw gaat een medewerkster van Undercover in Nederland naar Griekenland toe. Alberto heeft enorm respect voor de journaliste die undercover naar de pedofiele vrouw ging. ,,Ze is hier ontzettend goed in. Het is natuurlijk niet makkelijk om je in te leven in een pedofiele vrouw. Voor haar is het ook heel heftig om te horen en zien hoe zo iemand opereert.”

Opgepakt

De pedofiele vrouw zelf is zich echter van geen kwaad bewust. Ze heeft haar woning vol hangen met foto’s van jonge meisjes, maar ze vindt dat ze niks strafbaars doet. Ze vindt zelfs dat een relatie van een vrouw met een meisje meer geaccepteerd zou moeten worden in Nederland. Een jaar lang heeft Alberto aan deze uitzending gewerkt en het resultaat mag er zijn. De Griekse pedofiele vrouw is opgepakt. ,,Maar dit is pas een begin,” zegt Alberto. ,,In Nederland lopen er ook nog duizenden pedofiele vrouwen rond.”   

Meer over