Gevaarlijk

Alberto Stegeman vindt confrontaties in Undercover in Nederland steeds heftiger worden

21 mei 2024 16:18 | sterren | Door Tessa Kok

© Nick van Ormondt
Aanstaande zondag gaat het nieuwe seizoen van Undercover in Nederland van start. In de nieuwe reeks gaat Alberto Stegeman weer de confrontatie aan met verschillende oplichters. En dat is niet zonder gevaar, want de confrontaties worden steeds extremer.

Dat vertelt hij in een interview met Veronica Superguide.

Bijna een ongeluk

Alberto Stegeman onthult in het interview dat oplichters steeds vaker agressief reageren als hij de confrontatie met hen aangaat. Tijdens de opnames voor het nieuwe seizoen ging het dan ook een keer bijna mis. ''In het komende seizoen zit een aannemer die voor veel ellende heeft gezorgd, dus wij vonden wel dat we hem daarop mochten aanspreken. Hij was het er niet mee eens dat we dat met een camera erbij deden en werd zo boos dat hij op ons probeerde in te rijden'', aldus de programmamaker.

Confrontaties

Stegeman komt voor het programma regelmatig in heftige situaties terecht. ''Soms slaan de stoppen bij iemand ineens door. Dan confronteren we een persoon ergens mee en rijdt hij of zij ons aan of probeert dat. Of iemand gaat agressief doen naar mij of de cameraploeg toe. Dat gebeurt met enige regelmaat en als ik eerlijk ben steeds vaker'', concludeert Stegeman.

Volgens Alberto doet het team van Undercover in Nederland er alles aan om de confrontaties zo goed mogelijk voor te bereiden. ''We bekijken heel erg pietje-precies wanneer we iemand gaan confronteren, waarbij we er altijd voor zorgen dat we mensen uit hun vertrouwde omgeving halen. Daarnaast willen we exact weten wie er op dat moment in de buurt zijn, zodat we niet voor verrassingen komen te staan.''

Stegeman verklaart in het interview met Veronica Superguide dat deze voorbereidingen echt niet voor niets zijn. ''Het klinkt overdreven als ik zeg dat het een militaire operatie is, maar dat is echt het geval. En dan nog, ondanks al die voorzorgsmaatregelen, is het al heel vaak bijna misgegaan.”

Het nieuwe seizoen van Undercover in Nederland is vanaf zondag 26 mei om 21.30 uur op SBS6 te zien.

Meer over