Geen angst

Alberto Stegeman wordt regelmatig bedreigd: 'Dat hoort erbij'

26 juli 2022 11:41 | sterren | Door Janine van Rooden

© Nick van Ormondt

Alberto Stegeman probeert met Undercover in Nederland op SBS6 allerlei duistere zaken te ontmaskeren, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. De misdaadjournalist wordt namelijk regelmatig bedreigd. 

Dat vertelt hij in een openhartig interview met Libelle.

Geen angst

Alberto lijkt er zelf redelijk nuchter onder te zijn. "Bedreigingen horen erbij, maar ik heb een modus gevonden om daarmee om te gaan. Als misdaadjournalist ben ik daarop voorbereid en ik weet vaak uit welke hoek het komt." Hij houdt het aanpakken van de misdaad vooral vol, omdat het 'dankbaar werk' is. "Gelukkig ligt mijn vriendin er ook niet wakker van."

Peter R. de Vries

Toch maakt de misdaadjournalist zich wel zorgen over 'de verharding van de maatschappij'. "Kijk maar naar wat er vorig jaar met Peter R. de Vries is gebeurd." De twee waren geen dikke vrienden, maar hadden wel 'geregeld contact'.

In februari 2020 ging het in RTL Boulevard hard tegen hard toen Peter het 'schijnnieuws' noemde dat Alberto erachter was gekomen dat hij zomaar een nepbom op een legerplaats kon achterlaten. "Daar ging ik hard tegenin, maar dat was niet omdat we elkaar niet mochten en het was diezelfde avond alweer goed."

Meer over