Ali B en Najib Amhali hebben een miljoen programma-ideeën

9 september 2013 11:17 | sterren | Door Televizier

Ali B en Najib Amhali zijn pas net hun productiehuis North Sea Camel begonnen, maar de heren hebben al een miljoen ideeën. “Najib belt me elke dag met een format”, vertelt Ali aan Televizier.nl.

North Sea Camel is pas een maand een feit, maar oprichters Najib Amhali en Ali B hebben nu al ontelbaar formats bedacht.

“Najib is bezig alsof hij aan het begin van zijn carrière staat. Hij heeft al zoveel bereikt en nu we dit bedrijf hebben, wil hij zo graag zo hard gaan. Hij is enorm gepassioneerd”, laat Ali B weten.

Samenwerking Najib en Ali

Ali is dolblij met de samenwerking met Najib, want de cabaretier is als een grote broer voor hem. “Najib is mijn grote voorbeeld, we zijn al heel lang heel close. Nu we eindelijk samen dit bedrijf hebben ben ik zo blij.”

Ali B en de 40 Wensen

Inmiddels zijn de heren druk met het geslaagde TV Lab-experiment Ali B en de 40 Wensen, dat een vervolg krijgt bij de TROS. Daarnaast wordt er druk gebrainstormd over een programma voor Najib. “Daar ligt nu de nadruk op”, meldt Ali.

Jonge rappers

En de heren ontwikkelen niet alleen programma’s voor zichzelf. Ali laat weten dat hij hard aan het nadenken is over programma’s voor verschillende jonge rappers, Charly Luske, Yes-R, Victoria Koblenko en Viviënne van den Assem.

Leontine Borsato

Ook ziet Ali het best zitten om met Leontine Borsato in zee te gaan. Zij riep onlangs in RTL Boulevard dat ze graag weer wil presenteren. “Wie weet bel ik haar wel op en zeg ik: ‘wat wil je doen?’ Dan ga ik iets proberen te bedenken dat belangrijk is voor haar om te maken en wat de kijker fijn vindt om te zien.”

Marco Borsato

Leontine’s man Marco hoeft zich gelukkig niet achtergesteld te voelen, ook met hem wil Ali graag vaker aan de slag gaan. Sinds hun hit Wat Zou Je Doen? uit 2004 hebben de twee een sterke band.

“Ik denk dat Marco en ik meerdere dingen samen gaan doen in de toekomst. Ik weet nog niet of het een programma wordt, maar nu we weer bij elkaar zijn bij The Voice voel ik dat we heel erg klikken.”

Meer over