'Ja, Thierry, what a-Baudet?'

Ali B knipoogt naar trein-uitspraken Thierry Baudet in nieuwe videoclip

De chemie spatte van het scherm toen Ayoub en Kes in The Voice of Holland ‘Menak Wlsa Meni’ zongen. Ook Ali B moet dit hebben gevoeld, want de rapper besloot al snel om een nummer op te nemen met het duo. In de videoclip van ‘Zina’ knipoogt hij naar de recente uitspraken van Thierry Baudet.

Baudet kwam groot in het nieuws toen hij tweette dat twee vriendinnen werden ‘lastig gevallen’ door ‘vier Marokkanen’. Achteraf bleek dit om conducteurs te gaan in burger.

'Jij mag me altijd lastig vallen'

In de clip speelt Ayoub de treinconducteur en Kes een reiziger. Als hij haar om haar vervoersbewijs vraagt, geeft ze een kaartje waarop te lezen valt dat hij haar altijd lastig mag vallen.

Aan RTL Boulevard vertelt Ali B over de samenwerking met zijn kandidaten en de videoclip. "Ja, Thierry, what a-Baudet?", grapt hij. "Het was generaliserend wat hij tweette. Ik ga altijd zo om met ophef. Ik maak dan grapjes. Dat is ontladen."

Blijven helpen

Ali B vindt het belangrijk om oud-kandidaten ook The Voice of Holland te blijven helpen. "Ik heb met alle deelnemers een band, maar met sommigen een sterkere", vertelt hij. "Ik heb zoveel affiniteit met Ayoub en Kes en daarom zijn we gelijk na de finale de studio ingedoken. Er is een leven na het programma en daarom moet je gelijk doorpakken."

Meer over: