Amerikaanse fitnessgoeroe Richard Simmons opgenomen

5 juni 2016 15:01 | sterren | Door Televizier

© Screenshot ET

Richard Simmons (67) is in verwarde toestand opgenomen in het ziekenhuis. Hulpdiensten pikten de Amerikaanse fitnessgoeroe vrijdagavond thuis op nadat hij "verward gedrag" vertoonde.

Fans zijn al langere tijd bezorgd om de energieke, flamboyante Simmons. In 2014 onderging hij een complexe knieoperatie waar hij maar langzaam van herstelde. Hierdoor belandde de beweeglijke zestiger in een depressie waardoor hij zich steeds meer terugtrok in zijn eigen woning.

Gegijzeld

Bezorgde vrienden en familie waren afgelopen maart bang dat Simmons een gevangene in zijn eigen huis was. Zijn huishoudster Teresa Reveles zou uit zijn op z'n aanzienlijke fortuin en daarom Simmons af te zonderen van de buitenwereld. Simmons gaf als respons hier op een aantal telefonische interviews waarin hij duidelijk maakte dat er helemaal niets aan de hand was. Hij had gewoon wat tijd voor zichzelf nodig.

Bizar gedrag

Simmons' gedwongen opname dit weekend lijkt zijn eerdere uitspraken wat tegen te spreken. Zijn woordvoerders willen nog niet reageren op de situatie. De Amerikaanse entertainmentshow ET kon echter wel bevestigen dat Simmons zich "bizar" gedroeg toen de hulpdiensten arriveerden.

Sweatin' to the oldies

Nou is bizar gedrag precies hetgene waardoor Simmons begin jaren 80 opviel. Met een flinke bos krullen en in veel te strakke broekjes motiveerde hij duizenden mensen om fit te worden. Hij bracht succesvolle fitnessprogramma's op de markt zoals Sweatin' to the Oldies waarin hij al dansend op discoklassiekers mensen zich in 't zweet liet werken. Ook was hij een graag geziene gast in Amerikaanse talkshows. Vooral zijn bezoekjes aan leeftijdsgenoot David Letterman waren legendarisch.

 

Meer over