Amerikaanse serie Manhattan met Katja Herbers stopt

4 februari 2016 10:24 | sterren | Door Televizier

Slecht nieuws voor actrice Katja Herber. De Amerikaanse dramaserie Manhattan, waarin Katja de hoofdrol heeft, stopt na twee seizoenen.

Ondanks dat critici de show goed vonden, trok de serie maar weinig kijkers. Manhattan was ook nogal duur. Deadline meldt dat zender WGN America daarom besloten heeft om geen derde seizoen te maken. “Na zorgvuldige overweging hebben we het moeilijke besluit genomen niet verder te gaan met een derde seizoen van Manhattan”, laat WGN America-baas Matt Cherniss weten. Hij vindt het jammer dat er geen vervolg komt op de ‘uitzonderlijke dramaserie’. “We zijn trots op deze serie en vinden het jammer dat zo’n mooie show geen groter publiek kon vinden.”

Katja speelde de Amerikaanse wetenschapper Helen Price. Ze is zo te zien zwaar teleurgesteld.

Eerste atoombom

Manhattan speelt zich af in de jaren 40 in het Amerikaanse Los Alamos. Centraal staat een groep briljante wetenschappers die de eerste atoombom van de wereld ontwikkelden. Verder is te zien hoe de onderzoekers en hun gezinnen functioneren in een wereld vol geheimen en leugens.

The Americans

Maar het Amerikaanse avontuur houdt niet op voor Katja. Ze is ook nog te zien als Europese studente in de spionnenserie The Americans. In Nederland schittert ze momenteel in Divorce en in Mannenharten 2. 

Lees ook: 

Katja Herbers speelt hoofdrol in Amerikaanse serie Manhattan

Meer over