André van Duin ambieert comedyserie

11 mei 2015 09:18 | sterren | Door Televizier

© AvroTros

André van Duin heeft de smaak van het acteren te pakken. De komiek overweegt na de positieve reacties op zijn toneeldebuut in The Sunshine Boys een tv-versie te maken.

De plannen zijn zelfs zo serieus dat André al in gesprek is met Joop van den Ende, zo weet De Telegraaf te melden.

The Sunshine Boys op televisie

In eerste instantie begon Van Duin met de nodige aarzeling aan de repetities van The Sunshine Boys, het klassieke blijspel van Neil Simon. Het was voor het eerst dat André zich aan andermans teksten moest houden, behoorlijk wennen voor iemand die al sinds 1964 puur improviserend op het podium staat. Maar, de samenwerking met acteur Kees Hulst beviel goed en de voorstelling bleek een regelrechte hit. Reden genoeg om meer te doen... op televisie.

André van Duin wil mopperpot spelen

Van Duin zou zijn Sunshine Boys-personage, de brommerige oude komiek Willie, graag in een tv-serie verwerken: "Ik heb altijd genoten van series als Het Zonnetje in Huis en In voor-en Tegenspoed. Zo'n ouwe mopperkont spelen, dat kan wel wat worden". Mocht de televisieversie op niets uitlopen, André heeft al aangekondigd volgend jaar met The Sunshine Boys op reprise te willen.

Vorig jaar zat André van Duin een halve eeuw in het vak. Tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala kreeg hij een toepasselijk eerbetoon.

Meer over