Andries Knevel te snel weer aan het werk

29 Juli 2017 08:38 | sterren | Door Televizier

© EO

Andries Knevel is te snel weer aan de slag gegaan na de legionellabesmetting die hem bijna fataal werd. Het 65-jarige EO-icoon voelt de gevolgen van de ziekte nog steeds.

Artsen rekenen ongeveer twee jaar voor het volledig genezen van een legionellabesmetting, maar zo lang kon Andries Knevel naar eigen zeggen niet wachten, vertelt hij aan het AD.

Total loss

Knevel werd afgelopen november opgenomen nadat hij tijdens opnames in Bolivia besmet was geraakt. De infectie was dermate ernstig dat hij zelfs kunstmatig in slaap werd gehouden om de gevolgen te beperken. Toch begon hij half maart al aan de productie van zijn nieuwe serie Toen was geloof nog heel gewoon: "Ik heb een risico genomen. Ik kon ook niet continue draaien, het was een dag op en een dag neer. En dan was ik bijna total loss." 

Niet geweldig

Naar eigen zeggen voelt Andries nog dagelijks de beperkingen: "Het uit zich vooral in de longen die nog onvoldoende werken. Ik moet héél voorzichtig de trap op, anders sta ik daar flink uit te hijgen. De longarts vond laatst dat het nog steeds niet geweldig gaat. Daarom ben ik nu op mijn vakantieadres in Toscane om weer te herstellen." 

Meer over