'Raadsel dat ze bij de tv is gekomen'

Angela de Jong kraakt Dionne Stax af op uiterlijk

14 juni 2022 19:53 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 1
Mensen beoordelen op uiterlijk is verre van chique, maar tv-columnist Angela de Jong doet het toch in haar kritiek op Dionne Stax. Volgens Angela dankt Stax haar tv-baan vooral aan haar 'strakke truitjes'

Angela de Jong staat al niet bekend om haar subtiele aanpak, maar in haar AD-column van dinsdag 14 juni praat ze totaal niet met meel in de mond over Dionne Stax en haar nieuwe programma Dionne dichtbij: De first ladies.

Tekort schieten

De Jong vindt dat Dionnes documentaireserie over de diverse Amerikaanse presidentsvrouwen ernstig tekort schiet. "Een verzameling Wikipedia-feitjes" en een "opportunistische kruising van Het mooiste meisje en De TV show" waren nog milde bewoordingen van een programma dat volgens Angela 'de diepgang van een vissekom' heeft.

Tenenkrommend

Verderop in de column weet Angela zowaar wat positieve punten te noemen over de serie en de presentatrice: "Dionne bewijst voor de zoveelste keer dat ze heel bevallig een trap kan beklimmen in een designerjurk en dat ze op precies de juiste momenten vriendelijk kan knikken of meewarig kan kijken."

Borsten

Al met al concludeert Angela dat Dionne haar loopbaan bij de televisie mede te danken heeft aan haar uiterlijk: "Ze is bloedmooi en presenteerde het NOS Journaal perfect. Op avonden dat de ontwikkelingen in Den Haag en in het buitenland niet zo spannend waren, maakte ze dat ruimschoots goed met haar strakke truitjes. Een blinde kon nog zien dat haar een glamoureuzere toekomst wachtte dan braaf nieuwslezen."

Inhoud

De Jong misgunt Stax haar tv-werk ook niet, ze vraagt zich alleen wel af waarom Dionne geen titels krijgt die beter bij haar passen: "Waarom blijven omroepbazen haar inzetten voor programma’s waarin een zekere mate van inhoud en journalistieke vaardigheden vereist zijn? Want dan wordt keer op keer pijnlijk duidelijk dat ze op die vlakken ernstig tekortschiet.

De eerste aflevering van Dionne dichtbij: De first ladies trok 609.000 kijkers, wat behoorlijk weinig is voor een programma dat primetime op NPO 1 wordt uitgezonden.

Meer over