'Alsjeblieft'

Angela de Jong smeekt RTL: 'Zend weer dramaseries uit op de lineaire zender'

3 januari 2024 15:46 | sterren | Door Judith Regeling

© Videoland
Als Angela de Jong één wens zou mogen doen voor het nieuwe jaar, hoopt ze dat RTL weer eens een leuke dramaserie uitzendt op de lineaire televisie. "Dat mis ik echt."

Voor haar dus geen abonnement op Videoland.

Videoland

Wie tegenwoordig een (goede) Nederlandse dramaserie wil kijken, moet overschakelen naar Videoland. En dat zal dit jaar nog niet anders zijn. Er zijn immers al heel wat plannen aangekondigd: van de dure serie Màxima, een reeks over het leven van voormalig LUV-zangeres Patty Brard tot Bennie, een serie die gebaseerd is op het leven van Barry Atsma's broer Rimmert die het syndroom van Down had. 

Drama op zondag

Toch is niet iedereen enthousiast over deze ontwikkeling. Angela de Jong noemt het bijvoorbeeld juist erg jammer dat RTL de lineaire kijkers overslaat. "Als ik nog een ding mag zeggen, mag ik dan alsjeblieft aan RTL vragen of ze weer eens drama gaan uitzenden op de lineaire televisie? Dat mis ik echt", aldus Angela bij Renze.

"Vroeger had je een traditie, en dat begon al bij Westenwind, dat er op zondagavond een dramaserie van Linda de Mol gepland stond. Van Familie Kruys tot Divorce: dat was fantastisch. Pak nu zo'n Videoland-serie als die een halfjaar oud is en gooi die dan alsjeblieft eens op televisie", gaat ze verder. "Eens iets anders dan de datingprogramma's die we hebben." 

Angela de Jong

De makers hoeven daarbij ook niet bang te zijn dat het alleen op een van de twee plekken scoort, zo gaat ze nog even door. "Volgens mij wordt er iedere keer bewezen dat het prima naar elkaar kan bestaan. Oogappels is de meest bekeken serie op de streamingdiensten en dat terwijl er lineair 1 miljoen mensen naar kijken. Het versterkt elkaar." 

Meer over