Veranderingen

Angela Groothuizen over maatregelen The Talent Scouts: 'Nu is het veel strenger'

4 juli 2023 10:01 | sterren | Door Judith Regeling

© William Rutten
De makers van The Talent Scouts hebben er alles aangedaan om #metoo-praktijken als bij The Voice of Holland te voorkomen. Voor 'scout' Angela Groothuizen was dat behoorlijk wennen, zo stelt ze vandaag.

Ze snapt het daarentegen wel. 

Lees ook: Zingen voor je leven: The Talent Scouts maakt zijn opwachting op SBS6 

The Talent Scouts

Bij The Voice of Holland konden de coaches direct contact opnemen met hun talenten en vica versa. Dat is bij de nieuwe talentenjacht The Talent Scouts wel anders. "De grootste verandering is het zogenaamde 'vierogenprincipe", zo vertelt Angela Groothuizen in Veronica Superguide. "Dat betekent dat bij echt elk gesprek iemand van de productie aanwezig is. Dat was toen ook wel vaak zo, maar nu is het véél strenger."

Geen app-contact

De keuze hiervoor komt niet uit de lucht vallen. "Ze zijn zo geraakt door alles wat er bij The Voice is gebeurd dat ze nu heel voorzichtig zijn. Als ik iemand online spreek, luistert er ook iemand mee", aldus Angela. Een privégesprek op Whatsapp of een appgroep is dan ook uit den boze. "Bij The Voice maakte ik altijd een appgroep aan met mijn talenten, konden we onderling van alles met elkaar bespreken. Ze leren namelijk het meest van elkaar, hè. Dat mocht niet. Pas bij de halve finales heb ik gevraagd of ik dan mijn telefoonnummer aan mijn talenten mocht geven. Dan kunnen ze zelf beslissen of ze contact willen."

Bescherming

Uiteindelijk is het voor Angela goed gekomen. "Toen ze mijn nummer hadden, belden ze tien minuten en hadden we een appgroepje, waar ook weer iemand van de productie meeleest. Het gaat er allemaal heel liefdevol aan toe", zegt de scout tot slot. "Het is bijna verkrampt hoe goed de bescherming nu is, maar ik begrijp de noodzaak."

Benieuwd wie Angela Groothuizen nu precies in haar team heeft? The Talent Scouts is vanaf zaterdag 8 juli wekelijks om 20:30 uur te zien op SBS6. Lees er snel meer over.

Meer over