Angela, Jeroen en Timor over Beat the Best

18 Augustus 2012 12:51 | sterren | Door Televizier

Angela Groothuizen, Jeroen van Koningsbrugge en Timor Steffens over de nieuwe talentenjacht van RTL 4. "Het is een uitdaging om het succes van The Voice te evenaren."

Jeroen van Koningsbrugge gaat over de categorie variété:

Toen John de Mol hem vroeg voor de jury, aarzelde Jeroen. „Normaal sta ik aan de zijlijn en roep ik af en toe iets, maar nu heeft dat wat ik roep, ook gevolgen voor andere mensen”, zegt het multitalent. „Ik moet toegeven dat ik een beetje huiverig was”, bekent hij. „Maar een show als Beat the Best is er echt nog niet. Zeker mijn categorie is vernieuwend. De andere categorieën zijn niet zozeer nieuw, maar de aanpak wel.” De komiek denkt dat hij met variété de moeilijkste categorie heeft. „Ik moet de meest uiteenlopende acts met elkaar vergelijken en heb twee minuten om te bepalen of het beter is dan wat ik daarvoor heb gezien. Pittig, maar wel heel leuk.” Jeroen let vooral op de entertainmentwaarde van de artiesten. „Het moet langer dan een paar minuten interessant blijven. Sommige acts zijn waanzinnig, maar boeien veel te kort. Die mensen hebben er natuurlijk jaren aan gewerkt, dus ik vind het wel lastig om zo streng te zijn, maar het gaat me steeds beter af. Ik had niet verwacht dat ik het zó leuk zou vinden. Er komen acts voorbij, die je echt nergens anders ziet.” 

Angela Groothuizen beoordeelt de muziek:

Beat the Best is een grote verrassing”, vertelt Angela, die voor de verandering meer muzikanten dan zangers voorbij ziet komen. „Het is geen talentenjacht. Je zit op de eerste rij bij een show vol bijzondere acts. Af en toe word je echt van je stoel geblazen.” Bij een programma als Holland’s got talent ligt volgens Angela de drempel veel lager. „Daar komen mensen met een schaap dat over een touw springt. Meesterlijk, maar wij hebben acts van wereldniveau.” Waarom doen die nog mee aan zo’n show? „Het is toch leuk om je act te laten zien? Bovendien kunnen ze 50.000 euro winnen. Dat lijkt me de moeite.” Na The Voice en The Voice Kids had Angela met juryreces kunnen gaan, maar... „Dit is voor mij een cadeautje. Dan kun je wel zeggen: ‘Ik wil nu iets anders’, maar ik ben 52 en heb al honderdduizend dingen gedaan. Het programma heeft mij nodig als doorgewinterd jurylid. En ik geniet ervan. Het wordt een uitdaging om het succes van X Factor en The Voice te evenaren, maar waarom zou je er niet voor gaan?”

Timor Steffens gaat over dans:

Timor woont in Los Angeles en was onlangs nog in Australië op tournee met wereldster Chris Brown. De oud-deelnemer van So You Think You Can Dance maakte ruimte vrij in zijn agenda om mee te werken aan Beat the best. „Ik heb in Amerika veel geleerd en wil mijn ervaringen graag delen”, zegt hij. „Ik wil mensen inspireren en een andere kijk geven op dans.” Timor was wel een beetje zenuwachtig, toen hij voor het eerst achter de jurydesk zat. „Normaal gesproken sta ik aan de andere kant. Maar het jureren gaat me makkelijk af. Ik heb verstand van verschillende dansstijlen en weet van a tot z waar ik over praat.” Wat zien we nu wat we niet al hebben gezien? „Het zijn talenten die al iets hebben bereikt in hun vakgebied. De ene keer staat een winnaar van So You Think op het podium, de volgende keer een wereldkampioen salsa. Wij zoeken het beste van het beste.”

 

Meer over