Angela Schijf, Victor Reinier en Sergio Romero IJssel op schietles voor Flikken Maastricht

22 Juli 2013 14:31 | sterren | Door Televizier

Angela Schijf en Victor Reinier zijn terug in Maastricht voor de opnames van seizoen 8 Flikken Maastricht. Achter de schermen praten de acteurs over het succes van de serie.

Televizier is erbij als Eva en Wolfs een opfriscursus schieten krijgen. De tv-rechercheurs ­moeten weer even wennen aan het vasthouden van een pistool. Er klinken harde knallen, hulzen schieten overal naartoe en de vloer trilt ervan.

Dicht bij de realiteit

Victor Reinier: "We hebben besloten om de serie heel dicht bij de realiteit te houden. Ik vind het suf als je een politieserie maakt en het politiewerk niet serieus neemt. Dan moet je gewoon een andere serie maken.”

En dus heeft Flikken Maastricht een ‘huisagent’ die in de gaten houdt of alles loopt zoals het in het echt gaat. Ook tijdens de training vandaag. "Ik kijk of ze een goede houding aannemen als ze met vuurwapens werken, of ze de wapens fatsoenlijk vastpakken en of ze zich bewegen zoals ze zich moeten bewegen”, vertelt de Limburgse politieman Erik van Rijsselt.

Heftig, donker en crimineel milieu

De schiettraining is niet voor niets. Ook in seizoen 8 trekt de Maastrichtse politie regelmatig de wapens in de strijd tegen de georganiseerde misdaad. Angela Schijf: "We komen in een heel heftig, donker en crimineel milieu terecht. Meer verklap ik nog niet.”

Eva in de gevangenis

Er is alleen wel een klein probleempje: na de bloedstollende cliffhanger van vorig jaar zit Eva nog steeds in de gevangenis. De enige manier waarop Wolfs haar vrij kan ­krijgen, is door zijn eigen dochter Fleur aan te geven bij de politie. Een duivels dilemma. Angela: "Eva moet natuurlijk wel uit de gevangenis, anders heb ik een heel saai seizoen.”

Eigen stunts

Victor Reinier schrijft opnieuw mee aan de serie. Ook regisseert hij zelf weer één aflevering. Hij hoopt op veel actie. "De vorige was heel psychologisch, nu wil ik een stuntteam, rennen, springen, duiken en vallen!”

De acteurs doen veel van hun stunts zelf. Victor: "Van hoge bergen afdonderen vind ik leuk en ik hou van lekker scheuren in auto’s. Dingen met auto’s doen we altijd zelf, tot groot verdriet van Angela, haha.”

Ook Sergio Romero IJssel (Romeo in de serie) is niet vies van een beetje actie. Hij denkt met veel plezier terug aan zijn eerste echte stunt vorig seizoen. "Ik sprong bovenop een auto, die ging racen terwijl ik erop lag. Er was wel een stand-in voor het wat ruigere werk, maar dat had ik achteraf bezien eigenlijk ook best zelf kunnen doen.”

Angela geloofde er niet in

Niet alle acteurs geloofden vanaf het begin in het succes van Flikken. Angela: "Heel eerlijk gezegd dacht ik: alwéér een politieserie? Maar het is een groot compliment dat je zo lang zo veel succes hebt. Dat is heel bijzonder en dat koester ik.”

Ook Sergio is blij met de serie. "Flikken heeft mij heel veel gebracht, het is mijn eerste grote rol. Het heeft me gegeven wat ik wilde en hopelijk leidt het tot meer. Ik heb nu een fijne bijrol en daar hoor je mij niet over klagen, maar uiteindelijk wil ik natuurlijk ook wel mijn eigen serie of een hoofdrol. Maar alles op z’n tijd. Waar ik nu zit, zit ik goed.”

Victor Reinier als regisseur

De acteurs hoefden niet lang na te denken toen ze de kans kregen om nog drie seizoenen te maken. Victor: "Ik heb geen seconde getwijfeld, maar dat komt ook omdat ik heel erg bij de ontwikkeling betrokken ben. Het is voor mij niet alleen spelen, maar ook schrijven en regisseren.”

Is het tijd voor een carrièreswitch? "Nou nee, ik vind het spelen nog steeds het leukst. Maar regisseren wil ik wel meer gaan doen, want dat is echt een uitvinding.”

De keuze van Wolfs

Wanneer het nieuwe seizoen precies wordt uitgezonden, is nog niet bekend. We moeten dus nog een beetje geduld ­hebben. Sergio: „Het vorige ­seizoen is met een geweldige cliffhanger gestopt en het wordt nog spannend hoor! Het enige wat ik kan zeggen is: wacht gewoon op die eerste aflevering, dan ga je zien waar Wolfs voor kiest. Ik vind het zelf ook nog spannend, haha.”

Meer over