Opnames stilgelegd

Angela Schijf voelt zich nederig door coronacrisis

27 Maart 2020 11:14 | sterren | Door Jacob-Jan van de Groep

© RTL Nederland
Het leven in Nederland staat vrijwel stil door de coronacrisis. Dat geeft actrice Angela Schijf de tijd om na te denken en dat zorgt ervoor dat ze nederig is.

De actrice kijkt op haar Instagram terug op de tijd dat de opnames van Flikken Maastricht nog in volle gang waren en ze mondkapjes gebruikten omdat ze anders stof aan het happen waren. Nu weet ze dat de mondkapjes ergens anders nodig zijn. “Bizar hoe hoognodig ze nu zijn voor veel belangrijker zaken dan televisie maken. Ik voel me heel nederig bij wat er allemaal gebeurt in de wereld”, schrijft Angela.

Blijf thuis 

Angela roept haar volgers daarnaast op hetzelfde als haar te doen door thuis te blijven. “Blijf thuis. En als je er ook een beetje somber van wordt: kijk naar iets moois, lees iets nieuws, wees even stil. Ook dat verbindt. Ondertussen blijven we in ons huis, oefenen de tafel van 7 (en die 2 groten studeren Chemie en Fysica zoals ik er nog nooit van gehoord heb). We ruimen de kelder eindelijk eens op en ontdekken dat we veel meer bordspellen hebben dan we dachten. Die we allemaal spelen.”

Meisje van plezier

En passant gaf Angela ook nog weg dat de opnames van Meisje van plezier zijn stilgelegd. De 40-jarige actrice speelt daarin de hoofdrol. Angela en haar collega's waren bezig met de opnames van het derde seizoen.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Toen we de laatste aflevering van Flikken Maastricht 14 opnamen een paar maanden geleden, draaiden we in oude gebouwen vol stof en narigheid. Tussen de takes door droegen we mondmaskertjes. Bizar hoe hoognodig ze nu zijn voor veel belangrijker zaken dan televisie maken. Ik voel me heel nederig bij wat er allemaal gebeurt in de wereld. Ondertussen blijven we in ons huis, oefenen de tafel van 7 (en die 2 groten studeren Chemie en Fysica zoals ik er nog nooit van gehoord heb). We ruimen de kelder eindelijk eens op en ontdekken dat we veel meer bordspellen hebben dan we dachten. Die we allemaal spelen. De opnames van Meisje van Plezier zijn vanzelfsprekend ook afgelast vanwege de maatregelen die we moeten treffen voor ons aller gezondheid. Het is van levensbelang dat we nu zorgdragen voor elkaar. Ik denk aan iedereen die zo hard werkt om deze nieuwe waarheid de baas te kunnen. Er kan niet genoeg geapplaudisseerd worden (onze straat élke avond om 20u :-) Alle buren steken hun neus buiten en we gillen en klappen dat een lieve lust is!). Maar laten we vooral allemaal onze verantwoordelijkheid nemen en doen wat gedaan moet worden. Blijf thuis. En als je er ook een beetje somber van wordt: kijk naar iets moois, lees iets nieuws, wees even stil. Ook dat verbindt. #staysafe

Een bericht gedeeld door Angela Schijf (@angelaschijfofficial) op

Meer over