Anita Meyer over The Passion

28 Maart 2013 10:12 | sterren | Door Televizier

Vanavond zendt Nederland 1 The Passion uit. Anita Meyer kruipt in de huid van Maria en Televizier sprak haar over het muziekspektakel. "Geweldig om moeder Maria te zijn in zo’n schitterende voorstelling", aldus Anita.

Wat vind je ervan om Maria te spelen in The Passion?

"Ik ben zeer vereerd dat ik dit mag doen. Het is toch geweldig om moeder Maria te zijn in zo’n schitterende voorstelling als The Passion. En dat allemaal live, met een heel groot orkest. Wanneer zie je dat nog? Ik heb er ook de leeftijd voor. Al zou ik er dan wel vroeg bij zijn geweest: René van Kooten, die Jezus speelt, en ik schelen maar 18 jaar.”

Wat vraagt de rol van je?

"Er komen nogal wat emoties bij kijken. Maria volgt de lijdensweg van haar zoon. Eerst hoopt ze dat het wel goedkomt, later gaat dat over in wanhoop. Die emoties moet ik laten doorklinken in de zes prachtige liedjes die ik zing, waaronder Hart van mijn gevoel van De Kast. Maar dat is mijn vak, ik hoef het niet allemaal zelf te hebben meegemaakt. Ik moet net zo lang oefenen tot de emotie spontaan komt.”

Kom je weleens in de kerk?

"Soms om een kaarsje op te steken, verder niet. Ik ben wel gelovig opgevoed. Tot mijn twaalfde ging ik met mijn ouders naar de kerk en ik heb zelfs op een katholieke school gezeten, bij de nonnetjes. Daar is het bij gebleven. Ik ga niet meer naar de kerk en heb niet dat rotsvaste geloof dat andere mensen hebben. Hoewel ik wel geloof dat er ‘iets’ is. Dat zit toch een beetje in mijn systeem. Onbevlekt ontvangen, zoals Maria: het is wel bijzonder natuurlijk, maar moeilijk te geloven… Om mee te doen aan The Passion hoef je ook niet per se gelovig te zijn. Het is een mooi, universeel verhaal om te vertellen, zo moet je het zien.”

Wat ga je aantrekken?

"Niet iets met glitters, maar ook geen hoofddoek zoals Maria droeg. Het is de bedoeling dat we het verhaal op een poppy manier uitdragen met hedendaagse muziek. Maar ik moet wel een beetje devoot overkomen, dus ik ga in elk geval iets langs dragen.”

Meer over