Achter de schermen

Anita Witzier gaat niet stilzitten als televisiecarrière eindigt

26 oktober 2022 15:01 | sterren | Door Marjolein Vos

© Darren Smith
Anita Witzier is niet van plan om stil te gaan zitten als haar televisiecarrière klaar is. Een job achter de schermen ziet ze zeker nog wel zitten, vertelt ze aan de Libelle.

De inmiddels 60-jarige presentatrice denkt naar eigen zeggen steeds vaker na over wat ze wil gaan doen als haar werk stopt.

Identiteit

"Er wordt gezegd: je werk is niet wie je bent, maar daar mogen we weleens vragen bij gaan stellen. Want werk bepaalt wél voor een groot deel je identiteit, voor jezelf en voor de buitenwereld. Als je je dat niet realiseert, kom je voor een grote schrik te staan als dat wegvalt. Het kan lastig zijn om die nieuwe ruimte in te vullen", aldus Witzier in gesprek met Libelle.

Jaren 80

Witzier van de Nederlandse televisie wegdenken, is bijna onmogelijk. Al sinds de jaren tachtig is ze actief op de buis. Ze maakt graag plaats voor een nieuwe generatie. Maar dan wel op haar eigen manier: "Maar dat betekent toch niet meteen dat ik ook moet stoppen? Ik zou als opleider, vraagbaak of supervisor achter de schermen mijn kennis en kunde kunnen blijven delen. Aan de andere kant fantaseer ik ook heus weleens over een roadtrip door Europa met mijn man. Wat mij betreft ga ik nog een paar jaar vol aan de bak."

Herinneringen

Jarenlang zagen we Witzier als vast gezicht van het succesvolle programma Memories. Sinds 2018 heeft ze het stokje overgedragen aan Katja Schuurman maar dat heeft volgens de presentatrice niet met haar leeftijd te maken. "De officiële reden was dat de omroep een jongere doelgroep wilde aanspreken", vertelt Witzier. "Ik heb nooit te horen gekregen dat ík te oud zou zijn."

Binnenkort is Anita Witzier te zien in Voor Wie Steek Jij een Kaarsje Op?. Dit is vanaf 31 oktober een week lang elke werkdag om 18:30 uur te zien op NPO 2. Op 2 november 2022 is de uitzending om 20:30 uur te zien op dezelfde zender. 

Meer over