Annick Boer over Kanniewaarzijn

14 december 2012 12:13 | sterren | Door Televizier

Actrice Annick Boer (41) maakt deel uit van het ‘Kanniewaarzijn’-cabaretteam en kan zich helemaal uitleven op consumentenleed. 

Wat vind je ervan dat Kanniewaarzijn met Ook dat nog wordt vergeleken?
„Begrijpelijk, want de programma’s lijken ook erg op elkaar. Maar Ook dat nog leek op haar beurt weer heel erg op Zo is het toevallig ook nog ’s een keer. Waar we wel in verschillen is dat wij met pruiken en brillen in de weer gaan en een scène spelen, terwijl de mensen bij Ook dat nog meestal als zichzelf achter een desk zaten.” 

Herken je veel in de zaken die voorbij komen in Kanniewaarzijn?
„Reken maar, dat is, denk ik ook, de kracht van het programma. Ik herken de frustratie als je met een servicedesk belt en wel 300 keer in de wacht wordt gezet voordat je wordt geholpen. Dat maakt het extra leuk me uit te leven in zo’n scène.” 

Hoe maak je consumentenleed grappig?
„Bijvoorbeeld door heel erge, heftige mededelingen van bedrijven met een vrolijk en opgewekt stemmetje te brengen. Daardoor komt de ernst van de zaak nog harder aan.”  

Hoe bepaal je typetjes die je speelt?
„Aan de hand van de informatie uit de zaak probeer je een voorstelling te maken van wie je speelt. Als iemand uit Limburg komt, heb je al snel het accent te pakken. Je mag daarin best overdrijven, zolang de feiten maar kloppen. De mensen zelf zitten meestal in het publiek en vaak komt ons beeld aardig in de buurt, al zitten we er soms ook gigantisch naast.”

Slaat een sketch weleens niet aan?
„Zelden, al moest ik laatst een grap maken die ik zelf ook niet echt begreep en toen bleef het dus stil in de zaal. Tja, dat kan gebeuren, en dan ga je gewoon weer door.”

Behandelen instanties je anders nu je bekend bent van Kanniewaarzijn?
„Haha, dat vroeg ik me ook af. Laatst moest ik privé iets regelen bij KPN en ik dacht: laat ik me eens voorstellen als ‘Annick Boer van het programma Kanniewaarzijn’. Geen idee of het effect had, maar ik werd wel snel en goed geholpen.” 

Plien van Bennekom is naast je collega ook je nichtje. Hoe is het om nu samen te werken?
„Super! We zijn vroeger naast elkaar opgegroeid in Huizen, dus het is hartstikke leuk om nu samen Kanniewaarzijn te doen. We kunnen alles tegen elkaar zeggen en voelen elkaar ook precies aan. Maar het meest bijzondere is dat de hele familie, ook onze ouders, elke week aanwezig is tijdens de opnames. Dat is een feestje.”

Meer over