Anouk biedt excuses aan voor woordgebruik

2 maart 2016 16:05 | sterren | Door Televizier

© William Rutten

Anouk verwijderde alle foto's van social media omdat 'mongolen' racistische opmerkingen onder de kiekjes plaatsten. Maar dat woord viel niet zo goed bij luisteraars.

Daarom biedt de Haagse zangeres haar excuses aan op Facebook. "Ik noemde de idioten die dreigementen en beledigingen op mijn Instagram en Facebook schrijven aan het adres van mijn kinderen, mongolen. Nu wordt er van gemaakt alsof ik geen respect heb voor mensen die Syndroom van Down hebben. Het moet niet gekker worden." 

Scheldwoord 

De rockzangeres had niet verwacht dat er zo heftig op gereageerd zou worden op haar verhaal bij Q Music en snapt de aantijgingen niet. "Waarom zou ik in godsnaam iets kwetsends willen zeggen tegen mensen met het Syndroom van Down? Waar ik vandaan kom is mongool een scheldwoord. Ik associeer het niet eens met het Syndroom van Down." 

Dikke van Dale 

Bijdehand als Anouk is heeft ze het woord opgezocht in de Dikke van Dale. "Het is dus inderdaad een scheldwoord, een volk wat in Mongolië woont en een term die vroeger werd gebruikt om mensen met het Syndroom van Down te benoemen", zegt de Voice-coach. "Mocht ik onbewust toch iemand hiermee hebben gekwetst of beledigd, dan bied ik bij deze mijn welgemeende excuses aan." 

Lees ook:

Anouk verwijdert kiekjes kinderen van sociale media 

 

Meer over