Anouk over Songfestival-jurk Trijntje: "Ik dacht what the hell...?!"

25 September 2015 10:22 | sterren | Door Televizier

© Screenshot RTL Late Night

Trijntje Oosterhuis ging genadeloos ten onder tijdens het Eurovisie Songfestival met een door Anouk geschreven liedje. De Haagse zangeres gaf bij RTL Late Night haar mening over de blamage.

Anouk, die in 2013 zelf de top tien haalde met Birds, noemde Trijntje Oosterhuis vooral naïef.

Geen goede voorbereiding

Volgens Teeuwe heeft haar collega en goede vriendin Trijntje het evenement en de voorbereidingen onderschat: "Met die uitvoering was ik niet zo blij. Als je zo'n commercieel nummer wil is dat goed, maar het valt en staat bij hoe je eruit ziet, het licht, hoe ze het podium aankleden. Als je dat niet goed doet kan dat weleens dubbel en dwars fout overkomen. Ik heb wel advies gegeven, maar ze zei dat het wel goed zou komen. Ik vroeg ook steeds, wat ga je aandoen, wat gaat er gebeuren? En toen zag ik haar bij de NOS staan met die jurk, haha. En toen dacht ik wel: "Tjonge, shit zeg, what the hell?! Toen dacht ik: okay, ja. Dat gaat 'm waarschijnlijk niet worden..."

Jurk Trijntje gemiste kans

De jurk was vooral een gemiste kans, vindt Anouk. "Het is zo jammer dat je eerst met zo'n jurk begint, want dan gaat het niet meer om het liedje. Als je een jurk draagt met een uitsnijding tot op je schaambot, moet je niet verbaasd zijn dat er opmerkingen komen... Maar als niemand heeft gezegd dat het niet staat, dan is er niemand eerlijk geweest! Dat licht, en dan dat rouwkapje dat ze afgooide... Dat er niemand heeft gezeten van: dat moet je anders doen, snap ik niet. Het is lullig voor haar, want ze zong het prima. Maar de rest was gewoon niet top."

Douwe Bob en Anouk

Anouk blijft trouwens op haar eigen manier betrokken bij het Eurovisie Songfestival. Volgende week gaat Douwe Bob, de inzending van dit jaar, bij de zangeres eten. Ze noemt zijn deelname "heel leuk" en weet zeker dat hij het goed gaat doen.

Meer over