Anouk stopt als coach bij The Voice of Holland

30 Mei 2016 18:44 | sterren | Door Televizier

© Screenshot RTL 4

Anouk keert volgend seizoen niet terug bij The voice of Holland. De Haagse heeft besloten zich volledig op haar bevalling te richten.

Het nieuws komt als een verrassing, want eigenlijk had ze een contract voor twee jaar getekend. Maar haar relatief onverwachte zwangerschap gooide roet in het eten: Anouk zou nog volop in haar kraamtijd zitten tegen de tijd dat de blind auditions zouden beginnen.

Ali B wist het al

Radio 538 bracht het nieuws als eerste naar buiten in de Coen en Sander Show. Het duo belde met Anouks collega coach Ali B voor een eerste reactie. Die bleek het zelf ook pas een paar dagen te weten, maar het kwam niet als een verrassing: "Ik weet wanneer de opnamedagen zijn en wanneer zij is uitgerekend. Ik vond het vorig jaar tijdens de finale al een dingetje: "Hoe gaan ze dit oplossen?"

Webcamgirl

Volgens Ali werd er achter de schermen over tal van oplossingen gesproken om Anouk toch mee te laten doen. Zo werden de audities een paar weken verschoven, er bestond zelfs een plan om Anouk vanuit huis te laten jureren: "Via de webcam, ze zou webcamgirl worden, haha. Dat had ik wel spannend gevonden."

Tijdelijk

Volgens Ali is het overigens goed mogelijk dat Anouk er slechts tijdelijk mee stopt en na volgend seizoen weer terugkomt om haar oorspronkelijke, tweejarige contract uit te dienen.

Meer over