'Mooi moment geweest'

Anouk wilde weer naar het Eurovisie Songfestival, maar kon de release van haar album niet uitstellen

13 oktober 2023 09:43 | sterren | Door Tessa Kok

© ANP / Fotograaf Paul Bergen
Zangeres Anouk vertegenwoordigde Nederland op het Eurovisie Songfestival in 2013. Ze wilde volgend jaar ook graag naar het Eurovisie Songfestival, maar kwam in de knoop met de release van haar nieuwe album.

Dat meldt NU.nl

Deena & Jim

Aan NU.nl heeft Anouk laten weten dat ze graag met een nummer van haar nieuwe album Deena & Jim naar het Eurovisie Songfestival wilde gaan. "Ik heb het aan de selectiecommissie voorgesteld", vertelt de zangeres. "Ik vind deze plaat zo te gek en zo groots. Ik was niet van plan het Songfestival ooit nog een keer te doen, maar met deze muziek wilde ik het wel."

De planning van de zangeres en die van de commissie kwamen uiteindelijk niet overeen. "Ze hebben dit jaar heel veel inzendingen ontvangen en ik kan natuurlijk niet achterlangs. Dat begrijp ik ook wel. De beslissing zou pas ergens in december vallen", laat ze erover uit. Voor Anouk was dat te laat, want haar album komt al op 3 november uit. Het is voor haar niet mogelijk om de release hiervan uit te stellen, zonder dat ze weet of ze wel geselecteerd is. 

Lees hier alles over

Album niet verzetten

Vaak wordt in maart pas bekend wie het land gaat vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. "Ik kon niet bij mijn platenmaatschappij aankomen en op het laatste moment zeggen: sorry, het wordt toch pas maart. Dus ging het helaas niet door, maar het was wel een mooi moment geweest."

De zangeres deed in 2013 al mee aan het Eurovisie Songfestival met het nummer Birds. Met dat lied wist ze de finale te halen. Uiteindelijk behaalde ze de negende plaats.

Meer over