Antje Monteiro over haar deelname aan Beter Dan Het Origineel

Antje Monteiro spreekt ook deze week haar innerlijke André Hazes aan en zingt in Beter Dan Het Origineel zijn hit ‘Ik meen het’. Maar dan héél anders.

Antje Monteiro is een Nederlandse musicalartieste, presentatrice en zangeres. Ze was op het podium te bewonderen in onder anderen Aida en Cats, en in de tv-serie Goudkust. Daarnaast bedacht Antje het RTL 4-programma Gypsy Girls en presenteerde ze Het Gevoel Van… bij de KRO. Momenteel zingt de blonde zangeres de mooiste covers in Beter Dan Het Origineel op SBS 6.

Wat zing je in de show van vanavond?

„Ik wilde heel graag weer iets ­Nederlandstaligs zingen en het is vandaag Ik meen het van André Hazes geworden. Maar dan als ballad in een heel gedragen, zware uitvoering. Zo mooi. ­Normaal is Ik meen het echt een gezellige meezinger, maar nu kreeg iedereen er kippenvel van. Vorige week zong ik ook al een liedje van Hazes, Kleine jongen, maar dan heel funky.”

Waarom doe je zo veel André Hazes-nummers?

„Ik ben met André en Koos Alberts opgegroeid, bij ons thuis stond dat altijd aan. Het past ook bij me, omdat het Nederlandstalig is. Dat is mijn moedertaal, waardoor teksten beter overkomen. Musicals zijn ook Nederlandstalig, want dan kom je binnen bij de mensen, dan weten ze meteen waar je het over hebt. Ik vind de boodschap in liedjes heel belangrijk.”

Kies je zelf wat je wilt zingen in dit programma?

„Dat gaat in overleg. Ik meen het is trouwens door Jamai ­uitgekozen; ik duelleer deze aflevering met hem. We zingen allebei hetzelfde liedje en dan mag het publiek bepalen welke versie het leuker vond.”

Is het wel leuk om liedjes van anderen te zingen?

„In het land zing ik veel covers, en het is een enorme uitdaging om een heel andere versie van een bestaand nummer te maken. Voor moederdag had ik dit jaar Papa van Stef Bos als Mama uitgebracht, maar dan in een bossanova versie. Ik wist dus wel een beetje hoe ik het moest aanpakken. Ik houd ervan en soms pakt het te gek uit.”

Wat zijn jouw favoriete covers?

Make you feel my love van Adèle. Dat nummer is eigenlijk van Bob Dylan, maar zij zingt het geweldig. En I will always love you van Whitney Houston. Dat werd een grotere hit dan het origineel van Dolly Parton.”

Misschien heb jij in Beter dan het Origineel ook wel een hit te pakken. Ga je een van je covers uitbrengen?

„Ik vond Ik meen het van André Hazes wel heel erg goed gelukt. Ik kreeg er een staande ovatie voor van het publiek, dus wie weet.”

Waar ben je verder mee bezig?

„Ik ben druk met een nieuwe cd en er komt een tweede seizoen van Gypsy Girls. Dat zou eigenlijk nu al uitgezonden moeten worden, maar het is uitgesteld. Gelukkig maar, want ik was nog lang niet klaar.”

Reageren