Arie Boomsma verhuist naar SBS

19 november 2015 08:20 | sterren | Door Televizier

© screenshot Holy Soda-commercial

Een verrassende transfer in omroepland: Arie Boomsma verruilt de publieke omroep voor SBS. Daar gaat hij onder meer de nieuwe survivalshow The Island doen.

Het nieuws van Arie's verrassende overstap werd gemeld door de late editie van Shownieuws.

Arie en The Island

Volgens de showbizzrubriek gaat de 41-jarige Boomsma voornamelijk voor Net5 aan de slag. Zijn eerste klus is het survivalprogramma The Island, waar 14 deelnemers moeten zien te overleven op een onbewoond eiland zonder voedsel, kleding of andere basisbehoeften. De vraag is of daar voor Arie veel aan te presenteren valt. Er zijn namelijk ook geen proeven, eliminatie opdrachten of stemrondes en de kandidaten filmen ook nog eens alles zelf. 

"Ontzettend blij"

In een eerste reactie laat Arie weten ontzettend blij te zijn met de samenwerking en zich in te willen zetten om Net5 een nieuw gezicht te geven: "Na een aantal geweldige jaren bij KRO-NCRV verheug ik me nu enorm op de volgende stap in mijn carrière, de stap naar Net5. Binnen de nieuwe koers van Net5 kan ik de maatschappelijke programma’s maken die kijkers van mij gewend zijn, maar ook avontuurlijke series presenteren, zoals The Island.

Wat het vertrek van Arie betekent voor programma's als Uit De Kast is nog niet bekend.

Meer over