Bokaal uit handen van André van Duin

Arjen Lubach uitgeroepen tot Mediapersoon van het Jaar

9 januari 2023 18:20 | sterren | Door Jef Willemsen

© ANP
Arjen Lubach heeft er een nieuwe prijs bij: de programmamaker en presentator van De avondshow is uitgeroepen tot Mediapersoon van 2022.

Voor de 32e maal op rij roept mediavakblad BM de omroepman of vrouw van het jaar uit, al staat de prijs vanaf deze editie bekend onder de genderneutrale naam 'Mediapersoon van het jaar'.

Avondshow

Lubach (43) krijgt de prijs vanwege het grote succes van De avondshowHij debuteerde afgelopen februari op de late avond van NPO 1 met het format dat zich de eerste succesvolle satirische nieuwsshow mag noemen. Van maandag tot en met donderdag weet Lubach gemiddeld een miljoen vooral jonge kijkers te bereiken.

André van Duin

De uitreiking vond ook dit jaar weer plaats in het Hilversumse Beeld & Geluid waar Arjen de oorkonde én de bokaal ontving uit handen van André van Duin. De 75-jarige komiek en presentator won de award vorig jaar en was degene die oorspronkelijk voorstelde om de naam van de verkiezing te wijzigen. 

Tim Hofman

Anders dan in voorgaande jaren was het voor mediakenners vooraf lastig in te schatten wie het meest kans maakte op de prijs. Tim Hofman werd geregeld genoemd vanwege de onthullingen rond seksueel wangedrag bij The voice. Ook de namen van Wilfred Genee, Eus en RTL-programmadirecteur Peter van der Vorst zongen rond.

Meer over