Progressie

Art Rooijakkers geeft gezondheidsupdate na stemproblemen

25 juli 2022 10:05 | sterren | Door Jef Willemsen

© RTL Nederland
Het is al maanden stil rondom Art Rooijakkers. De presentator kampt met hardnekkige stemproblemen waardoor hij lange tijd niet eens mocht praten. Nu geeft het RTL-gezicht een update over zijn gezondheid.

Art kampt al meer dan een jaar met stemproblemen die begonnen met een poliep op zijn stembanden waardoor hij schor en hees klonk. Het bleek het begin van maanden vol medische malaise en meerdere ingrepen.

Spraakcomputer

Afgelopen juni doorbrak Rooijakkers de stilte op figuurlijke wijze via Instagram. Na meerdere operaties moest hij wekenlang zwijgen om zijn keel en spraakapparaat te laten herstellen. De verplichte stemrust zorgde ervoor dat hij de opvoeding van zijn vijfjarige tweeling Puck en Keesje via spraakcomputer deed. Maar het had grotere gevolgen voor zijn werk. Rooijakkers moest noodgedwongen de presentatie van B&B Vol Liefde opgeven, de voice-over teksten worden nu ingesproken door Jeroen Kijk in de Vegte. Ook andere tv-projecten staan tot nader orde op een laag pitje.

Vooruitgang

Een maand later geeft Art een update over zijn gezondheid via Instagram Stories. Hij laat weten veel vragen te krijgen over zijn stem(problemen) en heeft goed nieuws: hij mag inmiddels alweer een klein beetje praten. Het lijkt volgens de presentator "heel langzaam de goede kant op te gaan". Momenteel geniet Art met zijn kinderen van een vakantie in het zonnige Italië. 

Art Rooijakkers
Art Rooijakkers

Meer over