"Best aangeslagen"

Art Rooijakkers had geen goede start bij RTL 4

18 maart 2019 11:30 | sterren | Door Televizier

© William Rutten
Art Rooijakkers had zijn overstap naar RTL zich iets anders voorgesteld dan het nu is gelopen. Dat vertelt hij in de De Telegraaf-bijlage Vrouw. Art: "Ik heb wel al wat butsen opgelopen."

De ophef ontstond rondom het survivalprogramma Expeditie Robinson. Dennis Weening moest ineens 'vrijwillig' vertrekken en al snel deed de geruchtenmachine z'n werk: Art Rooijakkers zou het programma gaan presenteren. En sterker nog - hij zou alleen naar RTL willen komen om op een onbewoond eiland televisie te kunnen maken.

Expeditie Robinson

Totale onzin, zegt Art. "Ik heb met mijn oren staan klapperen om wat er allemaal is geroepen. Het was allemaal zo bezijden de waarheid." Hij had helemaal geen zin om Expeditie Robinson te doen. Dan had 'ie net zo goed bij de NPO kunnen blijven. Art: "Waarom zou ik naar RTL gaan om eenzelfde soort programma als Wie is de Mol? te presenteren, op een kleinere zender met een kleiner publiek?"

Aangeslagen

"Ze wilden graag dat ik er nog over zou nadenken", geeft Art toe. "Dat heb ik toegezegd, dat is wel zo normaal als je ergens net komt werken, vind ik. Vervolgens is er nooit meer over gesproken." Het incident werd steeds groter in de media en Dennis Weening was boos, maar een telefoontje had volgens Art geen effect. En dat hele avontuur is 'm niet in de koude kleren gaan zitten. "Ik heb me heel erg verbaasd over hoe snel een roddel werkelijkheid wordt. En ik was best aangeslagen. Ook voelde ik me alleen: wie staat er eigenlijk aan mijn kant?"

Gelukkig heeft Art andere leuke programma's in de planning staan: zo gaat 'ie langs bij mensen die ooit wereldnieuws waren.

Meer over