Wat een pech

Art Rooijakkers is straks niet te zien in B&B Vol Liefde

15 juni 2022 16:23 | sterren | Door Esther Hut

© Shotbysud

Het nieuwe seizoen van B&B Vol Liefde staat voor de deur, maar dit seizoen moeten we het helaas doen zonder Art Rooijakkers. En dat heeft alles te maken met zijn gezondheid.

Sinds vorig jaar werd er bij de presentator een paar keer een poliep op zijn stembanden ontdekt en de afgelopen maanden is hij zelfs drie keer daaraan geopereerd, zo laat hij weten op Instagram.

Noodgedwongen stil

Het was de afgelopen tijd al wat stil rondom Art, letterlijk zo blijkt. “De laatste tijd ben ik wat stiller hier. Beter gezegd, ben ik stil. Noodgewongen. Vanwege hardnekkige stemband-problemen ben ik de afgelopen maanden drie keer onder het mes geweest. Na elke operatie moest ik een tijdje stemrust houden waardoor ik nu in totaal zo’n 75 dagen in stilte heb doorgebracht.”

Geen programma’s kunnen opnemen

Niet alleen lastig voor hemzelf, maar ook met twee jonge dochters thuis. Daar had hij wel een tijdelijke oplossing voor, maar qua werk moest hij het echt even rustig aan doen.

“Lastig met twee meisjes van vijf jaar in huis die nog niet kunnen lezen (leve de vertaal-apps op mijn telefoon!). En ook lastig qua werk. Een presentator zonder stem, daar heb je niet zoveel aan. En dus ben ik al een hele poos niet te horen op BNR Nieuwsradio en heb ik voor RTL B&B Vol Liefde (en enkele andere programma’s) niet kunnen opnemen.”

Toch goed nieuws

Gelukkig voor Art is er licht aan het eind van de tunnel en kreeg hij ook goed nieuws te horen. “Ik heb regelmatig controles en het lijkt voorzichtig de goeie kant op te gaan. De arts heeft er vertrouwen in. Dat zijn hoopvolle berichten na de afgelopen periode. Ik kan namelijk niet wachten om mijn dochters weer te kunnen voorlezen, uit eten te gaan met vrienden of hardop mee te kunnen zingen bij concerten. En ook om weer aan het werk te gaan! Tot ziens én horens dus!”

De Verraders Halloween

B&B Vol Liefde gaat dus gewoon door, alleen krijgen we Art niet te zien of te horen dit seizoen. Volgens RTL krijgt het programma ook geen andere presentator. Art zou ook de speciale Videoland editie van De Verraders Halloween presenteren, alleen heeft hij dat ook aan zich voorbij moeten laten gaan. Wie nu de presentatie voor zijn of haar rekening gaat nemen is nog niet bekend.

B&B Vol Liefde is vanaf 11 juli elke maandag t/m vrijdag om 20:30 uur te zien bij RTL 4. Ook is het meteen een week vooruit te kijken bij Videoland.

Meer over